Вчені розповіли, чи корисні молочні продукти для серця

25 вересня 2021, 03:27
Дослідники оцінили споживання молочних жирів серед 4150 шведів у віці 60 років та більш старшими та виміряли рівень певної жирної кислоти в крові пацієнтів.
Молоко
Вчені розповіли, чи корисні молочні продукти для серця / ua.depositphotos.com

Якщо людина регулярно вживає молочні продукти, то тим самим запобігає серцево-судинні захворювання. Про це повідомляється в журналі PLoS Medicine.

Як кажуть вчені Інституту глобальної охорони здоров'я імені Джорджа Вашингтона, Школи громадської охорони Здоров'я Хопкінса і Уппсальського університету (Швеція). При цьому підвищене споживання молочних жирів не пов'язане з підвищеним ризиком смерті.

Дослідники оцінили споживання молочних жирів серед 4150 шведів у віці 60 років, вимірявши рівень певної жирної кислоти в крові пацієнтів. За випробовуваними спостерігали протягом 16 років, щоб визначити частоту серцевих нападів, інсультів та інших серйозних порушень кровообігу. Після статистичного коригування таких факторів, як вік, дохід, спосіб життя, харчові звички та інші захворювання, виявилося, що високий рівень споживання молочних продуктів був пов'язаний з низьким ризиком серцево-судинних захворювань.

відео дня

Отримані результати суперечать дієтичним рекомендаціям, згідно з якими краще вибирати знежирені молочні продукти. 17 інших досліджень за участю майже 43 тисяч осіб з США, Данії та Великобританії підтвердили дані про користь і безпеку молочних жирів для серця.

читайте такожНазвані шість серйозних переваг соєвого молока і два недоліки, про які потрібно знати

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що хорошою комбінацією продуктів для підвищення імунітету організму є суміш лимона і імбиру.

До того медики стверджували, що риба лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу COVID-19. Інфекція в її м'ясі може бути життєздатною більше восьми днів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти