Вчені виявили несподівану небезпеку неправильної ходьби

22 грудня 2021, 15:49
342
В даний час вчені розробляють методи зниження небезпечних навантажень на суглоби у пацієнтів - в тому числі і виникають через неправильну ходьбу
Ходьба
Вчені виявили несподівану небезпеку неправильної ходьби / ua.depositphotos.com

Неправильна ходьба з надмірним навантаженням на стегна і коліна може привести до передчасному розвитку остеоартриту - невиліковного захворювання, яке призводить до хронічних болів та інвалідності. Про це повідомляється в статті вчених з Сіднейського університету, яка була опублікована в спеціалізованому виданні Osteoarthritis and Cartilage.

Фахівці проаналізували дані 23 наукових досліджень, в яких взяли участь більше чотирьох тисяч чоловік, щоб виявити зв'язки між різними типами рухів суглобів, задіяних під час ходьби, і їх зв'язок з прогресуванням остеоартриту. Це і дозволило вченим створити детальну модель зміщення колінного суглоба під час кроку. Виявилося, що якщо коліно при ходьбі зсувається спочатку назовні, а потім всередину, то ризик загострення остеоартриту збільшується вдвічі.

В даний час вчені розробляють методи зниження небезпечних навантажень на суглоби у пацієнтів з остеоартритом колінного суглоба – для того, щоб уповільнити розвиток захворювання.

відео дня

читайте такожЛікар розповів, що викликає задишку при ходьбі

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли Нова ознака поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти