Вчені виявили новий фактор важкого перебігу Covid-19

8 вересня 2021, 16:39
Ці групи високого ризику повинні бути визнані клініцистами, і ці групи повинні бути пріоритетними.
коронавірус
Дослідники використовували дані Medicaid, щоб з'ясувати, чи були ці групи більш схильні до факторів ризику COVID-19. / Daniel Foster / flickr.com/

Розлад аутичного спектру ( РАС) - це порушення розвитку, пов'язане з соціальними, комунікативними та поведінковими проблемами.

Це стан спектра, що означає, що, хоча всі люди з аутизмом матимуть подібні проблеми, в цілому їх стан буде впливати на них по-різному. Деякі люди можуть вести досить незалежне життя, в той час як іншим буде потрібно довічна підтримка фахівців, пише Express.co.uk.

Нове дослідження показало, що Дорослі з аутизмом і люди з розумовою відсталістю або психічними розладами можуть піддаватися підвищеному ризику зараження COVID-19 або більш важкого захворювання в разі інфікування.

читайте такожКоронавірус у світі вийшов на плато-ВООЗ

Дослідження, опубліковане SAGE, вивчало аутичних дорослих та інших дорослих з розумовою відсталістю у віці від 20 до 64 років, і було зроблено висновок, що вони мають більш високі фактори ризику COVID-19.

Вчений - дослідник Інституту аутизму та провідний автор дослідження Уїтні Шотт пояснив, що: "результати показують, що люди з аутистичним спектром, з ID та MHC мають підвищений ризик зараження COVID-19 та / або більш серйозне захворювання, якщо вони заразяться COVID-19".

Висновки про супутні захворювання збігаються з раніше повідомленими оцінками більш високої поширеності супутніх захворювань серед аутичних людей і дорослих з ін або ЗГК""

Дослідники використовували дані Medicaid, щоб з'ясувати, чи були ці групи більш схильні до факторів ризику COVID-19.

Вони відзначили, що, хоча вивчені дані Medicaid відносяться до 2008-2012 рр., фактори ризику, такі як проживання в житловому закладі, навряд чи з часом зменшаться.

"Ці групи високого ризику повинні бути визнані клініцистами, і ці групи повинні бути пріоритетними з точки зору охоплення вакцинацією та навчання", - сказав Шотт.

Крім того, усвідомлення ризиків може допомогти у прийнятті рішень щодо догляду за цими групами населення.

Дослідження виявило більш високу поширеність багатьох конкретних станів здоров'я, не тільки аутизму, які можуть піддати когось ризику важкого захворювання в результаті зараження COVID-19.

Інші змінні, які можуть враховувати зараження вірусом, були прийняті до уваги при дослідженні ризику для людей з інтелектуальними захворюваннями.

Серед них були люди, які живуть в районах з дефіцитом первинної медико-санітарної допомоги; проживання в житловому об'єкті; регулярно отримувати послуги на дому від осіб, які здійснюють догляд; тривале перебування в психіатричній лікарні або стаціонарі за останні п'ять років; і перенесли госпіталізації, яких можна було уникнути.

Дослідники також оцінили фактори ризику розвитку важкого захворювання від COVID-19.

Дослідження також показало, що аутичні дорослі без розумових порушень мають більш високий ризик наявності основних захворювань, які можуть викликати більш важке захворювання від COVID-19.

Автори заявляють, що цей ризик повинен, таким чином, спонукати розробників політики приділяти пріоритетну увагу аутичним людям і людям з обмеженими інтелектуальними можливостями в програмах ревакцинації.

Доктор Ліндсі Ши, керівник програми дослідження результатів життєвого циклу інституту аутизму і співавтор звіту, сказала: "медичні працівники, політики і захисники прав людини повинні знати про більш високі показники серед аутичних дорослих, дорослих з розумовою відсталістю та інших людей. Дорослі з діагнозом психічного здоров'я-факторів ризику зараження COVID - 19 і більш важких захворювань у разі інфікування ".

Важливо активізувати зусилля щодо вакцинації цих вразливих груп" "

Вважається, що надійні постачальники медичних послуг, які вже мають відносини, знаходяться в кращому становищі, щоб допомогти людям з аутизмом потрапити в список очікування третьої щеплення від коронавірусу.

Ши сказав, що необхідно докласти зусиль для надання актуальної інформації про безпечні методи, такі як носіння маски для обличчя, дотримання фізичної відстані і посилення вентиляції.

Доктор Роберт Хендрен, психіатр і директор програми досліджень нейророзвитку і трансляційних результатів в Каліфорнійському університеті в Сан-Франциско, вивчив труднощі боротьби з аутизмом під час пандемії.

Він сказав: "іноді людям з РАС важко носити маски і зберігати соціальне дистанціювання, [і вони піддають] себе та інших підвищеному ризику поширення або зараження COVID-19""

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти