Подвоює ризик серцевого нападу: названо заборонену звичку, яка веде до небезпечних наслідків

8 вересня 2021, 15:33
358
Одне дослідження виявило звичку, яка може подвоїти ризик гострого інциденту.
Серце_аритмія
Ми виявили зв'язок між недавнім вживанням каннабіса та інфарктом міокарда / Pixabay

Мільйони людей не знають про те, що вони піддаються ризику серцевого нападу через основні захворювання, включаючи високий кров'яний тиск і діабет.

Серцеві напади можна розділити на різні типи, однак основною особливістю цього стану є закупорка однієї або декількох артерій, що може привести до серйозного пошкодження серцевого м'яза.

Одне дослідження виявило звичку, яка може подвоїти ризик гострого інциденту, пише Express.co.uk.

читайте такожХвороба серця: неприємне відчуття, яке може вказувати на те, що у вас є захворювання

Нове дослідження, яке вивчає зв'язок між вживанням каннабіса і серцевими нападами, показало, що у дорослих молодше 45 років ймовірність серцевого нападу в два рази вище.

Доктор Карім Ладха, вчений-клініцист з Unity Health Toronto, сказав " " у зв'язку з недавньою легалізацією і декриміналізацією вживання каннабіса серед молодих людей в Північній Америці збільшується, і ми не повністю знаємо його вплив на здоров'я серцево-судинної системи. Ми виявили зв'язок між недавнім вживанням каннабісу та інфарктом міокарда, яка зберігалася в безлічі надійних аналізів чутливості. Крім того, ця зв'язок була послідовною для різних форм споживання каннабісу, включаючи куріння, випаровування та інші методи, такі як вживання в їжу.

"Це говорить про те, що в цьому відношенні немає більш безпечного способу споживання, ніж інший".

У своєму дослідженні дослідники використовували дані опитування, проведеного Центрами США з контролю та профілактики захворювань.

В аналізі брали участь 33000 дорослих, 17 відсотків з яких повідомили про вживання канабісу за останні 30 днів.

Випадки серцевого нападу були зареєстровані у 1,3 відсотка споживачів канабісу і 0,8 відсотка тих, хто не вживав марихуану.

"Молодим людям важливо усвідомлювати ризики, пов'язані з вживанням каннабісу, особливо в нинішніх умовах, коли ми піддаємося величезній кількості дезінформації та рекомендацій щодо здоров'я, не заснованих на доказах".

Недавні дані показали, що кількість випадків серцевих нападів збільшилася в період з 2012 по 2016 рік після десятиліть спаду.

Дослідники вважають, що ця тенденція, ймовірно, була викликана чутливими інструментами, здатними вловлювати менш серйозні інциденти в більшій кількості.

Однак також вважається, що підвищений рівень ожиріння і діабету може сприяти збільшенню частоти серцевих нападів.

Дослідники з Оксфордського університету заявили: "необхідний постійний моніторинг тенденцій і стратегії профілактики ішемічної хвороби серця.

"Зростання кількості госпіталізацій серед більш молодих жінок і чоловіків має наслідки для лікарів і політиків. Посібники з первинної профілактики та кампанії з інформування громадськості повинні продовжувати включати в себе повідомлення про те, що ішемічна хвороба серця - це не тільки хвороба літніх людей".

"Вплив збільшення поширеності діабету та ожиріння був постульований як причина несприятливих тенденцій у молодих вікових групах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти