Загроза астми, конвульсій та викиднів: чим небезпечний гель-лак і чи є альтернатива

9 вересня 2021, 12:08оновлено 9 вересня 2021, 19:17
Відсутність лаку на нігтях стала трендом не просто так. Виявилося, що клієнти салонів краси бояться запровадження локдауну та піклуються про майстрів манікюру.
Загроза астми, конвульсій та викиднів: чим небезпечний гель-лак і чи є альтернатива
В тренді - відсутність лаку на нігтях / скріншот ТСН

Блогери і зірки задали новий тренд на невидимий манікюр, і тепер в салонах краси все частіше просять нафарбувати нігті безбарвним лаком або і зовсім залишити їх "голими". Виявилося, що це не просто данина новій моді. Тренд на "манікюр без манікюру" має цілком практичні причини.

Чому популярний невидимий манікюр

По-перше, в умовах пандемії представниці прекрасної половини людства переживають, що якщо знову оголосять локдаун, то салони закриють і не буде можливості оновити манікюр. Таким чином, акуратні нігті з невидимим покриттям здаються цілком розумним рішенням, передає ТСН.

По-друге, гель-лаки - досить таки небезпечний продукт. Вони містять небезпечні хімічні речовини, завдяки яким лак більше сяє, а саме покриття тримається на нігтях довше. Звідси випливає третя причина - клієнти хочуть захистити майстрів манікюру від можливих проблем зі здоров'ям.

Чим небезпечні гель-лаки

У гель-лаках для нігтів міститься формальдегід. У маленьких дозах він не заподіє шкоди, але дослідження показують, що майстрам манікюру, які постійно працюють з гель-лаками, загрожує астма, конвульсії та навіть викидні.

Ще один компонент лаків - тулуол, він відповідає за рівномірний розподіл і закріплення продукту, але при цьому знижує мозкову активність і викликає нудоту.

Чи є альтернатива гель-лакам?

Експерти кажуть, що є й інші лаки для нігтів, вони лікувальні та не містять хімічних речовин. Втім, в Україні роздобути їх складно - такі еко-лаки продають за ліцензією. А щоби навчитися наносити ці лаки, майстрам доводиться вчитися по дев'ять місяців. Крім того, еко-лаки коштують дорожче, а триматися на нігтях можуть менше.

читайте такожХовати більше не захочете: як зробити руки красивими після 40 років

Раніше Главред розібрався, який колір манікюру буде наймоднішим восени 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти