Україна різко відповіла Росії після заяв про припинення будівництва Стіни на кордоні

27 травня 2021, 13:20оновлено 27 травня 2021, 14:50
Україна стала частіше використовувати вздовж кордону безпілотну авіацію.
Україна різко відповіла Росії після заяв про припинення будівництва стіни на кордоні
Україна різко відповіла Росії після заяв про припинення будівництва стіни на кордоні / УНІАН

У відповідь на заяву російської сторони, що Україна перестала будувати проект "Стіна" або "Європейський вал" - Державна прикордонна служба України порадила сусідам більше стежити за безпекою своєї ділянки кордону.

"Державна прикордонна служба України радить російській стороні більше акцентувати увагу на надійній охороні своєї ділянки кордону, а не турбуватися про те, як відбувається належне облаштування кордону з країною-агресором. Роботи в рамках інженерного облаштування кордону тривають", - у коментарі РБК-Україна заявив спікер ДПСУ Андрій Демченко.

Він уточнив, що кордон з Росією облаштовується не тільки за рахунок металевого загородження або створення протитранспортного рову – там також встановлюються технічні засоби спостереження. Зокрема, на Луганській ділянці кордону вони вже встановлені.

Україна також стала частіше використовувати вздовж кордону безпілотну авіацію.

"Росії слід звернути увагу на облаштування свого кордону, адже неодноразово ми фіксували порушення з того боку, які РФ не помічає", – додав Демченко.

Зазначимо, раніше перший заступник директора ФСБ Володимир Кулішов в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що Україна практично перестала рити рів в рамках проекту "Стіна". Він пов'язав це з нестачею грошових коштів.

Читайте також:

  • У жовтні 2019 року на Банковій подумують про "стіну Зеленського" між Україною і Донбасом. Від саміту лідерів "нормандської четвірки" на Банковій чекають прогресу. Якщо не складеться, буде "план Б".
  • У квітні 2021 року президент України Володимир Зеленський побував на передових позиціях української армії на адмінкордоні з окупованим Кримом. Він заявив, що відведення російських військ не означає, що Росія не зможе в будь-який момент їх знову повернути до кордону з Україною.
  • Незважаючи на те, що Росія вирішила відвести частину військ від України, Америка попередила Москву, що все одно пильно стежить за цим процесом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що не всі війська відходять від України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти