Українців чекає кілька підвищень пенсії у 2022 році

3 вересня 2021, 17:45оновлено 3 вересня 2021, 18:27
269
Як обіцяють у міністерстві, перерахунок пенсій торкнеться практично кожного пенсіонера.
Пенсія
Пенсії в Україні / УНІАН

У 2022 році в Україні хочуть провести п'ять етапів підвищення пенсій. Крім того, планується ввести доплати для пенсіонерів старше 70 років.

Як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики на офіційному сайті, перерахунок торкнеться практично кожного пенсіонера.

Так, вже зараз в Кабінеті міністрів готують бюджет країни на наступний рік. У ньому передбачають витрати і на соціальні виплати, їх індексацію.

Кому зможуть підняти пенсії у 2022 році:

  • з 1 січня перерахують пенсію українцям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи з інвалідністю;
  • з 1 березня проведуть загальну індексацію пенсій для приблизно 10 млн пенсіонерів (всього в Україні на заслуженому відпочинку перебувають 11,4 млн осіб). Також Цього місяця підвищать компенсації українцям старше 75 років;
  • з 1 липня перерахують прожитковий мінімум: в результаті зростуть максимальна, мінімальна пенсії та надбавки за стаж понад норму;
  • з 1 жовтня підвищиться мінімальна пенсія для тих, хто виконав вимоги за стажем і досяг віку 65 років;
  • з 1 грудня підвищать прожитковий мінімум, а разом з ним мінімальні, максимальні пенсії та надбавки.

Також у міністерстві планують розширення програми щомісячних доплат літнім громадянам на пенсіонерів віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 млн пенсіонерів.

"Ці пропозиції, а також прийняття Верховною Радою України урядового законопроекту № 4668 дозволять вперше після 2014 року охопити програмою підвищення всіх категорії пенсіонерів", – йдеться в повідомленні Мінсоцу.

читайте такожВиплати до 7000 гривень: хто з українців зможе отримувати по дві пенсії

Нагадаємо, раніше в Раді розповіли, що в 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.

Двом категоріям українців-пенсіонерів у перспективі підвищать щомісячні виплати до 30 тисяч гривень. У профільному комітеті Верховної Ради підтримали законопроекти № № 4555 і 4555-1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти