Українським пенсіонерам пообіцяли доплати в 300 гривень: хто отримає

10 серпня 2021, 17:45оновлено 10 серпня 2021, 18:50
Пенсіонери віком від 70 до 75 років можуть отримати доплати.
Пенсія
Пенсії в Україні переглянуть / УНІАН

Українським пенсіонерем підготували приємний сюрприз. Мінсоцполітики підготувало проект постанови Кабінету Міністрів про щомісячну компенсаційну виплату по 300 гривень пенсіонерам у віці від 70 до 75 років.

Як йдеться у проекті документа, оприлюдненому на сайті Федерації профспілок України (ФПУ), планується почати виплати з 1 жовтня 2022 року.

"Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли віку 70 років після 1 жовтня 2022 р., встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку", - йдеться в документі.

Крім того, планується щорічна індексація таких доплат пенсіонерам. Документом передбачено, що починаючи з 2023 року розмір щомісячної компенсаційної виплати щорічно з 1 березня підвищується на коефіцієнт збільшення, який визначається Кабміном з одночасним визначенням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати.

Кожний наступний перерахунок у зв'язку зі збільшенням щомісячної компенсаційної виплати проводиться з урахуванням збільшеного в попередні роки розміру щомісячної компенсаційної виплати.

читайте такожУкраїнським пенсіонерам доплатять: у Мінсоцполітики розповіли, кому з 1 жовтня додадуть 400 гривень

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики направило в регіони 1,1 млрд грн для виплати субсидій на ЖКП.

До банківських установ спрямували кошти в сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Повідомлялося, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці - травень і червень 2021 року.

У Мінсоцполітики розписали, кому доведеться повернути субсидії-2021. За словами керівника відомства Марини Лазебної, всього в Україні запустять три програми верифікації субсидій.

До того Кабмін поставив жорсткі умови для отримання субсидій. Позбавити субсидій можуть орендодавців, які не задекларували доходи; боржників по комуналці і ряд інших категорій громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти