Улов забезпечений: як потрапити на скаженне клювання карася і щуки навесні

26 квітня 2023, 11:26
5326
Для успішної риболовлі необхідно знати звички і поведінку щуки та карася.
Коли найкраще ловити карася і щуку
Коли найкраще ловити карася і щуку / колаж Главред

Риболовля - захоплююче заняття, але щоб успішно зловити рибу, потрібно знати її поведінку і звички. У цій статті ми розповімо, коли найкраще клює карась і щука, і які секрети допоможуть вам стати успішним рибалкою.

Карась і щука - це дві різні риби з різними уподобаннями та звичками. Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете вибрати час, місце і приманки, щоб повернуться додому з уловом.

Коли клює карась: сезон, час доби і місце

  1. Сезон. Карась активно клює з травня по липень, коли вода прогрівається до 15-18 градусів. В цей час карась активно шукає їжу і готовий годуватися в будь-який час дня і ночі.
  2. Час доби. У ранні ранкові та вечірні години карась клює найкраще, бо в цей час вода прохолодніше, а риба знаходиться ближче до поверхні.
  3. Місце. Карась віддає перевагу стоячі водойми з густою рослинністю. Знайдіть місце з глибиною від 1 до 3 метрів і з затіненням від сонця, і ви обов'язково зловите карася.

Коли клює щука: сезон, погода і приманки

  1. Сезон. Щука активно клює навесні і восени, коли вода ще прохолодна. В цей час вона шукає їжу, щоб набратися сил на зимівлю.
  2. Погода. Щука віддає перевагу похмуру і вітряну погоду, коли вода каламутніше. В таких умовах вона відчуває себе більш захищеною і може активно клюнути на приманку.
  3. Принада. Щука - хижак і вважає віддає перевагу живим приманки, як жерех або окунь. Використовуйте воблери і блешні відповідного розміру і кольору, щоб привернути увагу щуки.

Дивіться відео, як російські окупанти знищили половину українських рибогосподарств під час війни:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти