Розумні господині не викидають апельсинові кірки, а заливають їх оцтом

6 вересня 2022, 20:43
Засіб з апельсинових кірок знатно заощадить ваші гроші.
Апельсинові кірки
Навіщо апельсинові кірки заливають оцтом / скріншот

Апельсинові кірки широко застосовують в кулінарії, побуті і навіть в медицині. Народні засоби із залишками від цитрусових працюють не гірше магазинних аналогів.

Деякі забруднення вимагають великих старань і тут вам стати в пригоді апельсин, а точніше шкурка від нього.

Інгредієнти для миючого засобу:

відео дня
  • апельсинові кірки,
  • столовий оцет 9%,
  • банка з кришкою,
  • пляшка з розпилювачем (за бажанням).

Як приготувати засіб для чищення з апельсинових кірок

Апельсинових кірок для цього кошти потрібно досить багато. Так що є привід придбати кілограми цитрусів і з'їсти їх без мук совісті. Загалом, підійдуть і мандарини, якщо ви любите їх більше. Їх кількість залежить тільки від того, який обсяг кошти ви хочете отримати.

Складіть шкурки в банку. Вона також може бути будь-якого розміру. Однак розраховуйте, щоб кірки заповнювали її до країв. Утрамбувати їх не треба. Це нормально, якщо всередині залишаться проміжки.

Залийте цитрусову шкірку столовим оцтом. Рідина повинна повністю покривати кірки, тому кількість розрах*йте самостійно. Закрийте банку кришкою і приберіть в прохолодне темне місце на 2 тижні.

Після закінчення зазначеного часу процідіть рідину через марлю, щоб не було залишків цедри. Перелийте апельсиновий оцет в пляшку з розпилювачем і обробіть поверхню, яку хочете очистити. Потім просто протріть губкою і змийте водою.

Ви побачите, як бруд швидко розчиниться. До того ж після подібного прибирання залишиться приємний апельсиновий запах. Засіб також можна додавати в воду при митті підлоги. Це забезпечить додаткову дезінфекцію.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти