Запаморочлива оптична ілюзія: випробуй свою увагу і інтелект

4 травня 2023, 12:30
Різноманітні головоломки і оптичні ілюзії є відмінними тренажерами для мозку.
Головоломка
Головоломка / Фото mirror.co.uk

Хитра оптична ілюзія перевіряє периферійний зір головоломки, змушуючи спостерігача визначити кожну з дев'яти точок на малюнку.

Як пише The Mirror, ця запаморочлива ілюзія показує кілька перехресних синіх ліній з дев'ятьма темнішими синіми крапками, розкиданими скрізь, і це зовсім не те, що здається на перший погляд.

Розумна головоломка обманює ваш мозок, думаючи, що точки рухаються по всій картинці, ніби ви дивитесь на рухоме зображення. Однак це зовсім не так, і будь-який вдаваний рух є просто ілюзією. Не хвилюйтеся, якщо ви самі не бачите всіх дев'яти точок. Деякі кажуть, що побачити всі точки практично неможливо.

відео дня

Ця головоломка заснована на тому, що люди мають відносно поганий периферійний зір, тобто здатність бачити речі поза прямою лінією вашого зору.

Зосередившись на цьому конкретному зображенні, ви, швидше за все, зможете побачити лише точки на одній горизонтальній лінії, а ті, що вище або нижче, зникнуть прямо на ваших очах.

Оптична ілюзія
Оптична ілюзія / Фото mirror.co.uk

Поверніться назад і подивіться ще раз, перш ніж читати далі. Якщо ви бачите всі дев'ять точок одночасно, то, швидше за все, у вас периферійний зір краще середнього. Швидше за все, ви зможете помічати краєм ока те, що інші просто не помітять.

Якщо ця конкретна ілюзія не для вас, не панікуйте, існує безліч інших ілюзій, щоб перевірити свої навички та здібності.

Любителям головоломок недавно довелося ламати голову над новим завданням. Так, опублікована раніше головоломка пропонує читачам знайти помилку, яка прихована на зображенні лікарняної палати.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав про головоломку для людей з нестандартним мисленням. Щоб її вирішити, потрібно використовувати свої навички аналізу і логічного мислення. Завдання полягає в тому, що потрібно знайти ключ від прихованого скарбу за секретним кодом на зображенні.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти