Наминуть за обидві щоки: як зробити бомбічну картоплю з салом на мангалі - захопливі секрети

28 квітня 2023, 23:18
Настав час озброїтись неймовірними секретами приготування чудового гарніру до шашлику.
картошка, мангал
Як зробити смачну картоплю на мангалі? / ua.depositphotos.com

Сезон шашликів вже у розпалі, а тому настав час озброїтись неймовірними секретами приготування гарніру до м'яса. Усім відомо, що найкраще шашлик смакує із картопелькою, яка також приготовлена на мангалі. Главред ділиться неймовірним секретом приготування картоплі з салом на мангалі.

Печена картопля на мангалі: спосіб приготування

Беремо картоплю та ретельно промиваємо її. Зауважте, що картопля має бути однакового розміру, тоді вона рівномірно пропечеться. Якщо картопля дуже велика, то її потрібно розрізати на дві рівні частини.

Далі беремо сало та нарізаємо його на шматочки. Зауважте, що запечена картопля на мангалі найкраще смакуватиме із генеральським салом, тобто тим, яке має м'ясні прожилки.

Після цього беремо шампури та нанизуємо на них картоплю та сало, чередуючи їх.

Після цього на картоплі потрібно зробити надрізи. Картоплю потрібно розрізати аж до самого шампура з обох боків. Зауважте, що чим більше надрізів, тим краще, оскільки картопля добре вбере у себе спеції та сіль, а також рівномірно пропечеться.

На цьому етапі картоплю потрібно просолити. Зважайте на те, що більша частина солі просто відвалиться, тому солити потрібно дуже добре. Сіль також треба гарненько втерти в картоплю та сало.

За бажанням можете додати чорний перець та різноманітні спеції. Найкраще картопля на мангалі буде смакувати з такими спеціями: куркума, суха гірчиця, майоран, розмарин, чебрець, кардамон, мускатний горіх, кріп, часник тощо. Усі спеції потрібно добре втерти в картоплю та сало з обох боків.

Тепер картоплі потрібно дати постояти 15-20 хвилин. За цей час картопля пустить сік і краще просолиться.

Після цього йдемо смажити картоплю на добре розжареному мангалі. Не забувайте постійно перевертати шампури, щоб картопля не підгоріла. Коли картопелька зарум'янилась, перевірте її на готовність за допомогою виделки. Якщо гарнір готовий, то можете відразу подавати його до столу.

Дивіться відео про те, як приготувати гарну страву до шашлику – баклажани на вогні:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти