Наминуть за обидві щоки: які спеції та пряності додати в суп, щоб він мав бомбічний смак

10 грудня 2022, 22:00
Щоб смак перших страв був неповторним, потрібно знати, які спеції та прянощі до них додавати.
суп
Які спеції можна додати в суп / pixabay

Кожна господиня має свою коронну страву, яку ніхто не може повторити. У когось це десерти, а у когось – супи, борщі та різноманітні закуски. Під час приготування перших страв важливо додавати до них різноманітні спеції та прянощі, адже тоді вони матимуть неповторний смак та аромат. Главред розповідає, які прянощі краще додавати в суп, щоб його смак усіх захопив.

Спеції для овочевого супу

Овочевий суп – це чудова дієтична страва, яка збагачує організм усіма поживними речовинами та допомагає прибрати зайві кілограми. Щоб його смак був ще кращим, варто додати такі спеції: сушений часник, розмарин, базилік, петрушку, чабер, пастернак, карі, селеру чи майоран.

Спеції для грибного супу

Грибний суп може прекрасно наситити організм, оскільки є пісним замінником м'ясних продуктів. Окрім того, він не лише наповнює енергією, а й насичує організм вітамінами. Щоб смак грибного супу був незрівнянним, потрібно додати такі спеції: часник (свіжий або сушений), орегано, розмарин, мускатний горіх, чорний та червоний перець, базилік, естрагон та тим'ян.

Спеції для курячого супу

Курячий суп чудово зігріває та розслабляє організм. Тому цей вид супу досить часто вживають тоді, коли погіршилося самопочуття, а також при перших симптомах застуди. Для курячого супу чудово підходять такі спеції: сушена петрушка та кріп, розмарин, лавровий лист, кінза, суміш перців, шафран та чебрець.

Спеції для горохового супу

Гороховий суп також має відносно невелику калорійність, а тому його часто споживають, ті, хто схильний до повноти. Окрім того, гороховий суп нормалізує сон та запобігає депресії, виводить шлаки з організму, а також нормалізує роботу шлунку. Щоб смак горохового супу заграв новими барвами, потрібно додати до нього такі спеції: м'яту, коріандр, базилік, мускатний горіх, кмин, куркуму, сушений часник та гісоп.

Спеції для рибного супу

Рибний суп є дуже корисним для нашого мозку, оскільки у рибі (особливо морській) міститься багато мінералів, таких як йод, кальцій, натрій, цинк, фосфор, залізо тощо. Особливістю рибного супу є те, що в ньому мала кількість овочів, а тому смак цій страві додають саме спеції та прянощі. Найкраще для цього виду супу підходять такі спеції: розмарин, лавровий лист, суміш перців, кріп, чебрець, шавлія, любисток, майоран, цибуля та часник, мускатний горіх, а також аїр.

Спеції для супу харчо

Візитною карткою грузинської кухні є суп харчо. У кожному регіоні країни є різноманіття цього виду супу. Все залежить від способу приготування та спецій, які додаються. Щоб приготувати дуже смачний суп харчо, варто додати до нього такі спеції: лавровий лист, коріандр, висушена зелена цибуля та часник, кінза, селера, чорний перець, чабер, сік гранату та шафран.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти