Наминуть за три хвилини: фантастичні секрети приготування ідеальних млинців на Масляну

15 лютого 2023, 12:27
Главред дізнався усі секрети приготування млинців, знаючи які, смак традиційного частування усіх здивує та захопить.
Наминуть за три хвилини: фантастичні секрети приготування ідеальних млинців на Масляну
Як приготувати дуже смачні млинці? / unsplash.com

Незабаром розпочнеться Масляна, а тому всі господині почнуть готувати традиційну страву цього свята – млинці. Існує дуже багато рецептів приготування млинців, проте інгредієнти у цій страві залишаються незмінними – яйця, борошно, молоко, цукор і звичайно ж олія. Главред дізнався усі секрети приготування млинців, знаючи які, смак традиційного частування усіх здивує та захопить.

Секрети приготування найсмачніших млинців

Перш за все, особливу увагу слід приділити вибору борошна. Найкращим варіантом для млинців буде пшеничне борошно вищого сорту. У ньому багато клейковини, а тому у процесі приготування млинці не порвуться. Основний секрет ніжних млинців – просіювання борошна. При чому просіювати борошно потрібно два, а то й три рази.

Досить часто під час приготування млинців у тісті з'являються грудочки. Уникнути цієї проблеми можна дуже легко. Борошно потрібно додавати маленькими порціями. Окрім того, тісто потрібно ретельно перемішувати.

Млинці обов'язково потрібно готувати на молоці, адже тоді вони вийдуть дуже ніжними та запашними. А якщо ви хочете додати своїм млинцям додаткової пишності, то варто замінити молоко на кефір. До речі, тісто на млинці можна зробити із будь-якого рослинного молока. Тому, якщо з якихось причин ви не хочете використовувати коров'яче молоко, – можете сміливо брати мигдальне, рисове чи вівсяне.

Досить часто у господинь виникає питання, чому при смаженні рвуться млинці. Відповідь на це питання дуже проста – у млинцях недостатньо або яєць, або борошна. У такому випадку потрібно слідувати чітким пропорціям. Якщо ви готуєте млинці на 500 мл молока, то борошна потрібно 300 грамів.

Скільки яєць потрібно додавати в млинці? Тут важливо не перестаратися, адже млинці вийдуть гумовими. Тому 3-4 яйця на 500 мл молока – це занадто багато. Ідеальна пропорція яєць у млинцях – це 2 шт. на кожні півлітра молока.

Чи потрібно збивати яйця для млинців? Так, потрібно. За допомогою вінчика або міксера збиваємо яйця з цукром до появи пишної піни. Також для смаку не забудьте додати до яєць трохи ванільного цукру, а також дрібку солі. Окрім того, деякі господині додають у тісто для млинців трохи кориці – виходить дуже смачно.

Не забувайте в тісто для млинців додавати трохи олії, тоді вони точно не підгорять, а краї не будуть занадто ламкими.

А чи знали ви, навіщо потрібно настоювати тісто для млинців? Після замішування тісту потрібно дати трохи відпочити – приблизно 5 хвилин. Це потрібно для того, щоб "розійшлася" клітковина.

Тепер ви знаєте усі секрети приготування ідеальних млинців. Готуйте з любов'ю і дивуйте своїми кулінарними шедеврами друзів та знайомих!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти