Урожай буде в 2 рази кращим: навіщо помідори удобрюють кавовою гущею

27 лютого 2023, 19:59оновлено 27 лютого 2023, 20:40
Добриво з кавової гущі допоможе не тільки зробити урожай багатшим, але і захистить його від шкідників.
помідори, кава
Навіщо поливати розсаду помідорів кавовим макухою / Колаж фото ua.depositphotos.com

Зовсім скоро почнеться сезон підготовки до роботи в саду і городі, а саме - сезон розсад. Багато людей вже починають підшукувати ідеальне для себе насіння і добрива, щоб плоди були найкращими.

Адже так радує око красивий, яскравий і соковитий помідор на грядці. Але ж далеко не у кожного виходить домогтися такого ідеального плода. Часто насіння може не прорости або розсада швидко починає засихати. Однак виявляється, допомогти виростити нереальні помідори може звичайна кава, а точніше - кавова гуща.

Дивно, але досвідчені люди, які займаються розсадою і городом, звернули увагу на те, що кавова гуща є ідеальним добривом, адже вона стимулює зростання і покращує живлення рослин. Зауважте, це взагалі не хімія, так що можна не переживати про можливі нітрати в ваших плодах.

Як приготувати добриво з кави

Садівники по-різному використовують кавову гущу для добрива. Хтось використовує рідку підкормку, а комусь більше подобається суха. У будь-якому випадку і той, і інший варіант дає відмінний результат.

Щоб приготувати рідку підкормку, потрібно зібрати в окрему ємність осад від випитої кави. Це використовується для поливу городу. Однак не потрібно цей метод застосовувати на кімнатних рослинах, тому що ви ризикуєте спровокувати появи цвілі в ваших квіткових горщиках.

Що стосується сухої підкормки, то цей процес забирає більше часу. Вам потрібно ретельно висушити макуху від кави. Вже суху каву необхідно змішати з землею. Це добриво найкраще зберігати в паперових пакетах або скляних банках.

Як удобрювати грунт кавовою макухою

Якщо ви хочете використовувати каву в якості добрива під час поливу помідор, то краще спочатку розвести його водою. Після того як ви поллєте рослина таким добривом, його можна почати поливати звичайною водою. Таким чином поживні речовини зможуть просочитися в ґрунт і просочити коріння.

Точно так само можна використовувати і суху вже компостну каву. Такий шматочок краще додати в воду, добре розмішати, після чого повторити все те, що і з рідкою підкормкою.

Варто відзначити, що під час посіву кавове добриво можна додавати в кожну лунку і поливати великою кількістю води. Також можна розкидати жмені сухого кавової макухи на поверхні ґрунту навколо саджанця.

Ви можете вкопати каву на глибину 4 см, головне перемішати її з верхнім шаром ґрунту. Цей варіант допоможе вам уникнути пересихання ґрунту.

Садівники відзначають, що не потрібно брати багато кави при підкормки, адже це може утворити корочку, що завадить надходженню кисню до коріння. А ще не поспішайте додавати каву в ґрунт, якщо насіння ще не проросло. Це може уповільнити момент пророщування.

У чому користь кавової гущі для рослин

Найбільшим плюсом такого добрива є те, що в ньому немає хімічних домішок. Крім того, садівники стверджують, що кавова гуща служить відмінним захисником рослини від садових шкідників: мурах, слимаків, равликів, попелиці. Для кращого ефекту можна обприскувати саджанці помідорів кавовим розчином. Також цей аромат відлякає кішок та інших тварин, які люблять справляти нужду на городі.

Відзначається, що кавова гуща містить калій, марганець, азот, кальцій, фосфор, магній. За даними садівників, компост з кавовим макухою підвищує врожайність у 2 рази.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти