Урожай зросте на 30%: навіщо замочувати насіння огірків та помідорів у соді

18 березня 2023, 12:27
Насіння потребує спеціальної обробки перед тим, як потрапить у ґрунт.
Помидоры, огурцы, сода
Насіння огірків та помідорів можна замочувати у соді, щоб зберегти рослини від хвороб/ ua.depositphotos.com, відкриті джерела

Сода є незамінною не лише на кухні під час приготування їжі. З її допомогою також можна вирішити багато побутових проблем, зокрема і тих, які стосуються саду та городу. Не варто забувати про цей засіб і під час підготовки насіння до висівання у ґрунт, адже спеціальна обробка допоможе позбутися однієї з найпоширеніших проблем, яка переслідує рослини.

Що дає сода для рослин

За допомогою цього засобу можна очистити насіння від збудників різних хвороб рослин. Крім цього, оброблене відповідним чином насіння може принести більше урожаю, ніж необроблене.

Але варто правильно обробляти насіння содою. Потрібно приготувати спеціальний розчин, поклавши 10 г соди на 1 літр води. В цю суміш помістити насіння на добу. Далі дістати його і добре промити чистою водою. Промивати потрібно особливо ретельно, щоб залишки соди не пішли разом з насінням у ґрунт – це може нашкодити рослині.

відео дня

Після промивання насіння потрібно трішки підсушити, щоб воно стало сипучим, і висіяти у ґрунт. Така процедура зробить різні хвороби нестрашними для ваших рослин.

Шкода соди для рослин

Проте під час використання цього способу варто пам’ятати про деякі застереження. Так, "передозування" содою може бути небезпечним для рослин. Тому зазначене вище дозування не можна збільшувати. А після обробки, як ми вже писали вище, потрібно добре промити насіння.

Соду можна також застосовувати для обприскування уже великих рослин. У такому разі концентрація речовини буде ще меншою – на 10 літрів потрібно сипати 50 г соди. Перевищувати таке дозування не варто, щоб не обпалити листочки рослини. Обприскуванням водою з содою можна захистити рослини від борошнистої роси і грибниці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти