Вже за тиждень плоди стануть ідеальними: навіщо підгодовувати огірки содою

6 липня 2023, 17:24оновлено 8 липня 2023, 01:41
Багатьох може здивувати, що дає сода для огірків і навіщо їх підживлювати цим кухонним інгредієнтом. Насправді це допоможе позбутися серйозних проблем.
Огурцы, сода
Навіщо підгодовувати огірки содою/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожна людина, яка має свої грядки і вирощує там різні овочі та фрукти, зацікавлена у тому, щоб зібрати побільше урожаю. Але на шляху до цієї мети можуть стати багато проблем – несприятливий ґрунт, різні захворювання рослин, погані погодні умови тощо.

Для вирішення цих проблем дачники використовують різноманітні засоби. Але не усі знають, що один з ефективних засобів є на кожній кухні. Давайте розберемося, чи можна підгодувати огірки содою і навіщо це робити.

Сода насправді є одним із універсальних засобів, який можна застосовувати для підгодовування різних домашніх культур. Якщо її використовувати правильно і дотримуватися необхідних рекомендованих пропорцій, то цей інгредієнт, який ми звикли використовувати в основному на кухні, стане незамінним також і на городі.читайте такожЯк солити огірки на зиму в холодній воді: рецепт, від якого вся сім’я оближе пальчики

відео дня

Чим корисна сода для огірків

Цей інгредієнт допоможе зробити так, щоб на грядці було менше кривих плодів – огірочки будуть рости рівними і матимуть правильну форму. Листя рослини не буде жовтіти. Також на грядці не буде пустоцвітів.

Досвідчені дачники стверджують, що добитися хороших результатів можна уже за тиждень після початку використання такого методу.

Розчином соди можна також поливати рослини для профілактики різних огіркових проблем.

Як обробити огірки харчовою содою

Потрібно розмішати у 10 літрах води 4 столові ложки соди. Варто брати соду ложкою без гірки. Таким розчином варто підливати грядки з огірками після поливу звичайною водою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти