У чому секрет смачного шашлику: неймовірний фокус гарантує приголомшливий фурор

15 травня 2023, 17:45
Яке м'ясо для шашлику найсмачніше - несподівана відповідь уб'є наповал.
шашлик
Яке м'ясо курки краще для шашлику / Instagram/myasoed_18

Шашлик з настанням весняно-літнього сезону стає однією з центральних страв на столі, особливо під час заміського відпочинку. При цьому у кожного в запасі знайдеться свій улюблений рецепт приготування шашлику.

Незважаючи на велику кількість варіантів барбекю, нерідко перед багатьма постає дилема – який шашлик краще з яловичини або свинини.

Яку частину м'яса взяти на шашлик

Якщо ви звикли маринувати м'ясо на шашлик самостійно, тоді не зайвим буде згадати основні правила. При виборі свинячого м'яса звертайте увагу на шматки з області шиї. Також підійде для маринування на шашлик частини свинячої корейки, а також зі спинної частини туші.

відео дня

Яка частина яловичини ідеальна для шашлику

Гурмани нерідко вибирають для приготування шашлику яловиче м'ясо. При цьому варто враховувати, що воно жорсткіше, ніж свинина, тому на барбекю піде не будь-який шматок. При виборі яловичини на шашлик раціональніше всього віддати перевагу м'ясу з товстого краю на кістці. Крім того, можна замаринувати також частини зі спинки туші або вирізку. Річ у тому, що м'язи цих шматків м'яса не беруть участь в рухових функціях. Тому вони м'якше і соковитіше.

Яке м'ясо брати на шашлик з курки

Куряче м'ясо по праву вважається одним з найбільш м'яких і швидких в приготуванні. Практично будь-який шматок курячої тушки можна приготувати швидко на вугіллі. На курячий шашлик можна взяти як курячі гомілки, так і стегенця, а також крильця. Ідеальним для приготування шашлику може бути і куряче філе, при цьому важливо стежити за тим, щоб не пересушити його на мангалі.

Як правильно готувати шашлик

Важливо пам'ятати, що при приготуванні шашлику шампури з м'ясом слід розміщувати на мангалі досить щільно. Коли йде найбільший жар від вугілля (перші 10 хвилин) намагайтеся перевертати шампура якомога частіше – тим самим знизиться ризик пригорання м'яса, і воно зможе обсмажити з усіх боків рівномірно. Після того як м'ясо помітно підрум'янилося, можна перевертати шампура раз на 2-3 хвилини. При цьому необхідно стежити за тим, щоб м'ясо покрилося своєрідною скоринкою, проте всередині залишилося соковитим і м'яким.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти