Танки не врятують: до Харкова прибула колона зі Stinger і NLAW для ЗСУ

28 лютого 2022, 06:10оновлено 28 лютого 2022, 06:50
Для доставки вантажу довелося вдатися до маскування.
Stinger, Стінгер
На допомогу ЗСУ до Харкова доставили Stinger і NLAW / Defense.gov/Marine Corps Lance Cpl. Elias Pimentel

До Харкова прибула колона з боєприпасами для українських військових. На підмогу бійцям привезли протитанкові засоби NLAW, Javelin, Stinger, які Україні надали західні партнери.

Як розповів волонтер Роман Донік, складність перевезення полягала в тому, що вантаж прийшов колоною з-за кордону і був перевантажений в цивільні вантажівки.

Маскування було необхідне, щоб вантаж доїхав цілим до наших бійців, бо існував ризик втрати - його могла атакувати авіація окупантів або захопити диверсійна група.

відео дня

"Бо ворог повинен знати, коли він буде їхати на Харків, що під кожним кущем, є ймовірність зустріти нашого гранатометника. І ще. Ми знаємо, що російські солдати знають, що прийшли вбивати українців, а не на навчання. Тому жалю не буде", - написав Роман Донік.

Як повідомляв Главред, українці створили петицію з проханням до країн Північноатлантичного альянсу надати державі допомогу у війні з Росією. Люди закликають військово-політичний блок Заходу закрити повітряний простір над Україною, ввести в країну миротворчі війська, надати військову допомогу та інші серйозні заходи підтримки.

читайте такожУкраїна подала позов до Гааги проти РФ: що потрібно для підтримки справиВійна Росії та України - Новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти