В якому вигляді краще їсти оселедець: максимальна користь і поліпшення самопочуття

31 травня 2023, 17:48
Главред розповість, як часто можна їсти оселедець і в якому вигляді краще це робити, щоб отримати максимум користі для свого здоров'я.
В якому вигляді краще їсти оселедець
В якому вигляді краще їсти оселедець / колаж: Главред, фото: instagram nazarovamari_na / garden_hotel_spa

Оселедець - досить поширений і популярний вид риби серед українців. Ми розповімо, в якому вигляді його їсти, щоб отримати максимальну дозу користі для організму.

В якому вигляді краще їсти оселедець - здатен поліпшити самопочуття

Найважче в оселедці - жир, а найцінніше для людського організму - корисні елементи. Для того, щоб отримати максимально велику кількість користі, найкраще їсти оселедець, приготовлений на пару. Завдяки такому щадному виду термічної обробки він позбавляється від зайвого жиру, але зберігає при цьому всі корисні речовини.

Як часто можна їсти оселедець - необхідна кількість

Незважаючи на те, що оселедець володіє величезною кількістю корисних речовин, він все ще залишається досить доступним в ціні для покупців. Для того, щоб прибрати з оселедця зайву сіль - можна вимочити його в молоці і в такому випадку вживати його експерти радять два рази в тиждень. Цей продукт при такій кількості може підтримати міцне здоров'я всього організму.

Як правильно їсти оселедець - різні варіанти

Незважаючи на те, що найкорисніший вид обробки оселедця це приготування за допомогою пари, більш популярним видом є все, ж засолена риба. З нею роблять бутерброди, закуски, салати або просто подають з відвареною картоплею. У випадку з оселедцем - все до смаку споживача, ніяких обов'язкових правил немає.

Чи можна їсти оселедець на ніч - до чого це призведе

Як відомо, оселедець - досить солона риба, особливо, якщо її готують шляхом засолу і не вимочують для позбавлення від солі. Сіль може затримувати в організмі воду, а це, в свою чергу, призводить до набряків. Тобто, вживання оселедця перед сном може привести до зайвої набряклості вранці. Однак при цьому, маленький шматочок оселедця іноді дають дітям перед сном, щоб уникати нічних походів в туалет.

Дивіться відео, в якому розказано, як приготувати оселедець по-новому:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти