В якому віці треба відучувати від памперсів: легкі поради, як посадити дитину на горщик

12 березня 2023, 15:53оновлено 13 березня 2023, 08:51
Кожен хоче, щоб це сталося якомога швидше. Однак діти не завжди згодні.
Дитина, малюк
Дитина, малюк / Pixabay

В якому віці треба відучувати від памперсів дитини? Це питання задає собі кожен батько або мати. Але ж перехід від носіння підгузків до користування туалетом — це величезна віха в дитинстві.

Більшість дітей закінчать навчання в туалеті і будуть готові припинити використання підгузків у віці від 18 до 30 місяців, але це, безумовно, стосується не всіх дітей. Деякі діти не повністю позбавляються від підгузків до 4-річного віку.

Готовність дитини до розвитку відіграє велику роль у визначенні віку, коли він зможе перестати користуватися підгузками, але не менше значення має і те, як батьки підходять до привчання до горщика. Ось деякі фактори, які можуть вплинути на вік, коли дитина нарешті готова відмовитися від використання підгузників.

відео дня

Чому не можна рано привчати до горщика

Оскільки кожна дитина розвивається у своєму власному темпі, вік, коли дитина перестане користуватися підгузками, може суттєво відрізнятися. Деякі дослідження показують, що привчання дитини до горщика занадто рано або занадто пізно може призвести до регресії або затримок, але терміни для кожної дитини різні.

Хоча дослідження показують, що більшість дітей фізично та емоційно готові розпочати навчання в туалеті у віці від 18 до 24 місяців, вік — не єдиний фактор, який слід враховувати, коли справа доходить до прийняття рішення про те, чи справді настав час відмовитися від підгузків.

Щоб дізнатися, коли перехід від горщика до туалету, і чи пора припинити користуватися підгузками та почати навчання туалету, зверніть увагу на ознаки готовності вашої дитини, зокрема:

  • Здатність слідувати простим інструкціям
  • Залишатися сухим протягом двох годин за один раз
  • Прояв інтересу до використання горщика
  • Можливість сидіти на горщику
  • Прохання змінити брудні підгузки
  • Регулярні рухи кишечника
  • Прояв інтересу до носіння нижньої білизни
  • Позбавтеся від підгузків

Іноді невдачі в навчанні горщикам не стільки пов'язані з рівнем майстерності чи готовністю дитини, скільки з вашими власними діями як батьків. Наявність у дитини доступу до підгузків може вплинути на те, скільки часу йому знадобиться, щоб фактично припинити користуватися підгузками і почати користуватися туалетом.

Як привчити до горщика в 2 роки?

Незалежно від віку, наявність підгузків може сигналізувати вашій дитині, що ви не так серйозно ставитеся до навчання горщику і що ви насправді не очікуєте, що він буде користуватися горщиком. Поки у нього є підгузники, ваша дитина знає, що є можливість продовжувати їх використовувати. Оскільки їм зручно користуватися підгузниками, а туалет їм незнайомий, діти часто вибирають цей шлях.

Проблема стає ще гіршою, якщо ваша дитина просить використовувати підгузки, тому що тоді ви, як батько, повинні вирішити, виконувати це прохання чи ні. Якщо ви не кинете цю справу, це може призвести до істерики, але надягання підгузка може призвести до подальших затримок на шляху до привчання до горщика.

Зберігання підгузків поза увагою вашої дитини може вирішити цю проблему. Якщо ви вважаєте, що ваша дитина дійсно готова закінчити підгузки, зберігайте їх у місці, де ваша дитина не зможе їх побачити або отримати до них доступ.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти