В якому віці потрібно хрестити дитину: відповіді на найбільш спірні питання

30 червня 2023, 15:39оновлено 2 липня 2023, 20:38
1142
Деякі люди вважають, що дитина вже в свідомому віці повинна вирішити, з якою вірою в серці буде продовжувати свій шлях.
хрещення, хрещення дитини
В які дні можна хрестити дитину / Колаж: Главред, фото: Главред

Поява малюка на світ - це вже диво. Душа у цієї дитинки чиста, вона безгрішна і в неї немає нічого поганого. Ця неймовірна людина, яка тільки прибула в наш світ, вимагає захисту не тільки від своїх найрідніших людей, а й церковного захисту. Дитину заведено хрестити у церкві.

Багато батьків дають своїй дитині можливість вибрати віру в майбутньому і не хрестять її в маленькому віці. А інші переконані, що прищепити віру своїм малюкам потрібно з самого маленького.

Якщо вас цікавлять подібні матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: ПЦУ перейшла на новий календар: коли відзначатимемо церковні свята.

відео дня

Однак на цю тему є безліч питань: коли хрестити дитину, в які дні можна і не можна хрестити, скільки триває таїнство хрещення.

Для початку варто розібратися, коли саме варто хрестити дітей.

хрещення
В якому віці можна хрестити дитину / фото: Главред

У якому віці найкраще хрестити дитину?

У Біблії говориться, що хрещення людини має відбуватися вже у свідомому віці, щоб вона самостійно приймала рішення. Однак багато батьків роблять це ще в маленькому віці.

Вважається, що хрестити дітей потрібно на 40-й день після народження. Саме в цей період у жінки закінчується процес очищення після пологів і їй дозволяється заходити до церкви. Таким чином цей момент більше пов'язаний не з самою дитиною, а з мамою.

Хрестити дитину раніше 40 днів можна. Батьки можуть навіть запросити священника додому. Найчастіше таке практикують, якщо дитина хвора.

В які дні хрестять дітей

Хрещення - це обряд, які не вимагає певного дня або часу для проведення. Хрестити дітей можна в будь-який день року, адже церква не встановлює заборонені дні для хрещення.

Обряд хрещення можна проводити навіть у вихідний, на Великдень, Трійцю, Різдво або в піст.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти