У Києві посилюють контроль за карантином і запроваджують жорсткі вимоги

1 вересня 2021, 23:17
Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом відновлять з наступного тижня.
Карантин в Києві
Карантин в Києві / УНІАН

Начальник Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив, що в столиці тепер будуть посилено стежити за виконанням правил карантину, і на вулиці знову виведуть мобільні групи контролю за протиепідемічним режимом, так як роз'яснювальні роботи не приносять відчутного результату.

За його словами, в першу чергу робота таких груп відновиться в навчальних закладах - в школах і вузах, де з сьогоднішнього дня стартував освітній процес і почалося навчання.

Рубан зазначив, що зараз кожна школа володіє алгоритмом дій у разі виявлення заражених COVID-19.

Також він звернув увагу на важливість максимально проводити вакцинацію, особливо поки Київ відноситься до "зеленої" зони карантину.

"Це потрібно компілювати з навчанням, організовувати пропаганду щодо вакцинації, про заходи, які повинні бути обов'язково-дистанція, масочний режим в окремих групах і щоденний контроль стану здоров'я", - додав керівник столичної Держпродспоживслужби, передає Україна 24.

Як резюмував Рубана, звичайні роз'яснювальні заходи за фактом - не дуже ефективні, нерідко ігноруються або порушуються, а "люди дійсно вже забули, що таке хвороба".

читайте такожПідготовка локдауну: у МОЗ розкрили плани щодо посилення карантину восени

"Ми в Києві фіксуємо незначне збільшення захворюваності. Але в двох регіонах України зафіксовано можливий перехід в "жовту" зону, яка буде в майбутньому і в Києві. Тому необхідно підвищити відповідальність і адміністрацій, і батьків дітей", - говорить чиновник.

Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом, за дорученням мера столиці, відновлять з наступного тижня.

читайте такожПродовження карантину в Україні до 1 жовтня: які обмеження діють в країні

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Віктор Ляшко заявив про те, що восени 2021 року (у вересні або жовтні) в Україні може бути запроваджений новий локдаун.

Одними з ключових умов є дотримання протиепідемічних норм, а також вакцинація людей похилого віку.

За його словами, при розгляді доцільності введення локдауну, перш за все мова йде про захист найбільш вразливих груп населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти