У Києві "злетять" тарифи на проїзд у метро та іншому громадському транспорті

20 жовтня 2021, 17:43оновлено 21 жовтня 2021, 00:55
Столична влада розпочинає процедуру з підвищення тарифу на проїзд у підземці.
Метро
Проїзд у метро подорожчає / УНІАН

У Києві подорожчає проїзд у метро і наземному громадському транспорті. Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, необхідність піти на такий "непопулярний крок" виникла через намір зберегти стабільну роботу комунальних підприємств-перевізників.

У пресслужбі Київради повідомили, що столична влада розпочинає процедуру з підвищення тарифу на проїзд у підземці та іншому комунальному громадському транспорті.

"Сьогодні, в умовах підвищення тарифів на енергоносії, залишити вартість проїзду на існуючому рівні означає: загнати перевізників у боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств", - заявив Поворозник.

Також повідомляється, що в Києві збережуть всі наявні пільги на проїзд для громадян.

Спочатку до чиновників повинні надійти пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Потім буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і від КМДА подадуть пропозицію щодо цін на обговорення громадськості.

Поворозник звернув увагу, що ще влітку підняли ціни на проїзд у громадському транспорті у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах. У Києві ж тягнули з підвищенням вартості до останнього.

читайте також44 гривні за одну поїздку: у передмістях Києва різко подорожчав проїзд у маршрутках

"Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю за рахунок місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт просто неможливо. Такий крок може призвести до недофінансування міських програм, які є критично важливими для багатьох киян", - підкреслює заступник голови КМДА.

Як повідомляв Главред, на початку серпня в Київській обласній адміністрації прийняли рішення про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті на рівні 15-18% або не більше 1-2 гривень.

Голова Київської ОДА Василь Володін зазначив, що деякі перевізники вже підвищили тарифи на проїзд. Це викликало "значну соціальну напругу серед жителів регіону".

На деяких маршрутах вартість проїзду зросла більш ніж на 20%. У зв'язку з цим Володін запропонував перевізникам обговорити тарифи. За підсумками зустрічі було прийнято рішення переглянути тарифи на проїзд на тих маршрутах, де підвищення відбувалися протягом 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти