У Литві з'явився перший цифровий портал, який з'єднує міста

31 травня 2021, 14:00
Він з'єднує Вільнюс з польським містом Люблін, який знаходиться на відстані приблизно 600 км.
цифровий портал
У Вільнюсі поставили портал в інше місто / VILNIUS TECH

Втомилися від епідемічних обмежень на поїздки в інші країни? У столиці Литви, Вільнюсі, з'явилося цікаве рішення: цифровий портал в польське місто Люблін, який знаходиться на відстані приблизно 600 км.

Ідея проста: обидві установки оснащені великими екранами і камерами, що транслюють зображення між двома містами в режимі реального часу. Зі слів організаторів, проєкт реалізували з метою спонукати людей "переосмислити ідею єдності".

Мінімалістичний вигляд порталів з колом по центру натхненний науковою фантастикою, а їх розробкою займалися дизайнери і співробітники Центру творчості та інновацій Вільнюського технічного університету Гедиміна. За словами творців, мінімалістичний дизайн допомагає сформувати імідж майбутнього міста.

відео дня

Людство стикається з багатьма потенційно смертельними проблемами; будь то соціальна поляризація, зміна клімату або економічні проблеми. Однак, якщо ми уважно подивимося, ці проблеми викликані не недоліком блискучих вчених, активістів, лідерів, знань або технологій. Причина – трайбалізм, відсутність співпереживання і вузьке сприйняття світу, яке часто обмежується нашими національними кордонами. Ось чому ми вирішили втілити ідею "порталу" в життя – це міст, який об'єднує, і запрошує піднятися над забобонами і розбіжностями минулих часів – Бенедиктас Гилис, ініціатор ідеї " порталу"

цифровий портал
Фото VILNIUS TECH LinkedIn fabrikas
цифровий портал
Фото VILNIUS TECH LinkedIn fabrikas

У майбутньому організатори проєкту планують встановити такі ж портали в інших містах по всьому світу. Основна мета ініціативи – єднання різних культур та їх людей у довгостроковій перспективі.

Раніше цього року підрозділ Facebook Reality Labs презентував концепцію браслета, який може зчитувати сигнали мозку і дозволяє управляти комп'ютером силою думки, при цьому навіть не обов'язково здійснювати якісь рухи.

Наприклад, якщо ви хочете набрати текст, то перед вами з'явиться віртуальна клавіатура – вона буде доступна на будь-якій поверхні. В реальності ж клавіатури немає – нейронні браслети зчитують ваші нейронні сигнали і відтворюють їх у вигляді клавіатури. Ви подумали, що друкуєте певні букву – вона зображається в VR.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти