У МОЗ пояснили, чому не платитимуть українцям за вакцинацію від COVID-19

14 жовтня 2021, 21:35
Україна зараз перебуває на піку вакцинальної кампанії.
вакцинація
Вакцинація від коронавірусу / УНІАН

Міністерство охорони здоров'я поки не планує запроваджувати мотиваційні заходи для вакцинації проти COVID-19.

Як заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо, країна знаходиться на піку вакцинальної кампанії.

"З приводу доплат поки не розглядається це питання. Ми зараз знаходимося на піку вакцинальної кампанії, тому нам рано запроваджувати мотиваційні заходи. Тому поки ми такі заходи не розглядаємо, але в той же час звертаємося і до міжнародного досвіду, щоб кращі практики вакцинальної кампанії ввести і у нас", - зазначив він.

Кузін пояснив, що ті країни, які впроваджували виплати певним категоріям громадян за вакцинацію проти COVID-19 або інші заохочення, робили це, коли невакцинованих залишалися 20-30% населення.

читайте такожВакцинація стане обов'язковою не тільки для вчителів і чиновників: у МОЗ оновили список

Нагадаємо, раніше адміністрації шкіл у Києві отримають право самостійно усувати від роботи вчителів без збереження зарплати, які відмовилися вакцинуватися від коронавірусу COVID-19, заявив заступник мера столиці Валентин Мондрієвський.

Відсоток людей, що мають протипоказання до введення вакцини від COVID-19, дуже маленький, заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. За його словами, є так звані абсолютні медичні протипоказання - ситуації, коли вакцину ні в якому разі не вводять людині.

"Така ситуація виникає, коли у людини є гіперчутливість - непереносимість одного з компонентів препарату", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти