У МОЗ озвучили умови, за яких COVID-сертифікати анулюються

1 листопада 2021, 14:08
Як говорить заступник керівника МОЗ Марія Карчевич, інформація про всі можливі підозрілі випадки з сертифікатами передається в правоохоронні органи.

Ковид-сертифікат
У МОЗ озвучили умови, за яких COVID-сертифікати анулюється / УНІАН

В українському МОЗ розповіли, за яких умов Covid-сертифікат в країні повинен бути анульований. Про це розповіла в коментарі порталу РБК-Україна заступник керівника відомства Марія Карчевич.

За словами чиновниці, якщо буде доведено, що медичний запис недостовірний, він повинен бути скасований і сертифікат повинен бути анульований.

відео дня

"Це, очевидно, відбудеться після того, як доведена вина і сам факт підробки даних. Випадків позбавлення сертифікатів поки не було", - зазначила Карчевич.

За її словами, інформація про всі можливі підозрілі випадки передається в правоохоронні органи.

"Всі повідомлення, які з'являються в соцмережах або ми отримуємо по телефону, відразу передаються для здійснення слідчих дій. А вже правоохоронні органи роблять "контрольні закупівлі" або кіберполіція перевіряє. Механізм вже відпрацьований", - розповіла Карчевич.

Чиновниця також стверджує, що через провадження з приводу фальшивих сертифікатів, в яких йдеться про медичних співробітників, МОЗ звертається до місцевих рад - для того, щоб усунути керівників закладів на час слідства.

читайте такожЕлектронний підпис не потрібен: українцям спростили отримання COVID-сертифікатів

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Києві з 1 листопада почали діяти посилені заходи карантинних обмежень. Поліцейські проводять вибіркову перевірку необхідних для проїзду в громадському транспорті Києва документів.

Також повідомляється, що організовані спеціальні мобільні групи, які перевірятимуть наявність сертифікатів прямо у вагонах метро і якщо їх немає, то виписуватимуть штрафи (в районі 17 тисяч гривень).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти