У великодній кошик дивитися будуть всі: як пофарбувати яйця в жовтий і синій колір

14 квітня 2023, 14:20
Куркумою ви зможете пофарбувати яйця в насичений жовтий колір, а червонокачанною капустою - в синій.
фарбування яєць, сині яйця, жовті яйця
Як пофарбувати яйця в жовтий і синій колір / Колаж Фото instagram/sur_photos, instagram kolosok_decor

Зовсім скоро буде світле свято Великдень. Однак напевно не всі ще встигли підготуватися і спекти паски або пофарбувати яйця. Звичайно найбільші турботи у господинь в останні дні перед святом. Ніхто не буде фарбувати яйця за тиждень, адже вони просто можуть зіпсуватися.

У кожної господині свої секретики. Хтось використовує магазинні барвники, хтось віддає перевагу лише натуральним. А є люди, які взагалі не звикли фарбувати яйця або прикрашають їх великодніми наклейками.

Останнім часом в Україні в тренді патріотичне фарбування яєць. Якщо у вас є жовтий і синій барвник, то зробити це легше простого. Однак якщо ви не хочете використовувати хімію, а плануєте пофарбувати яйця натуральними барвниками, то не біда.

Ми зібрали найкращі способи, за допомогою яких ви зможете пофарбувати яйця в насичений жовтий колір і в приємний блакитний. Відразу акцентуємо на тому, що найкраще фарбувати яйця з білою шкаралупою.

фарбування яєць, жовті яйця
Як пофарбувати яйця в жовтий колір / instagram/kolosok_decor

Як пофарбувати яйця в жовтий колір

Для цього вам знадобиться звичайна куркума. Згадайте, саме ця спеція додає плову і іншим стравам насичений жовтий колір.

Вам знадобиться 2 літри води, 3 столові ложки куркуми, 1 столова ложка оцту і 1 столова ложка солі. Каструлю потрібно поставити на плиту і почекати кілька хвилин, щоб куркума розчинилася.

Після цього в розчин можна класти яйця. Важливо: яйця потрібно попередньо дістати з холодильника і дати їм час нагрітися до кімнатної температури. Якщо яйця з холодильника кинути в гарячу воду, шкаралупа може лопнути.

Після закипання яйця потрібно варити до 10 хвилин. Якщо ви хочете отримати яскравий жовтий колір, то можна залишити яйця у відварі на 2-3 години. Після цього яйця потрібно обмити під проточною водою і протерти їх соняшниковою олією для блиску.

фарбування яєць, сині яйця
Як пофарбувати яйця в синій колір / instagram / sur_photos

Як пофарбувати яйця в синій колір

Для фарбування яєць в синій колір вам знадобиться червонокачанна капуста. Капусту необхідно дрібно нашаткувати і помістити її в глибоку миску. Після цього потрібно залити її окропом. При цьому кількість води і капусти має бути приблизно 1 до 1.

Розчину варто дати час настоятися - приблизно 20-30 хвилин. Після цього туди можна поміщати вже відварені яйця з білою шкаралупою. Яйця потрібно залишити в розчині на цілу ніч. Вранці їх необхідно дістати і промити під проточною водою. Після цього також можна наповнити яйця ватою, змоченою в рослинному маслі.

Раніше Главред розповідав про дивовижний спосіб фарбування яєць вином. Це надає їм мерехтливий вигляд без застосування спеціальних блискіток.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти