В РНБО створили сайт для росіян з пошуку полонених

6 березня 2022, 09:07
318
Порталом зможуть користуватися громадяни Росії, у тому числі сім'ї солдатів або їх знайомі для отримання інформації про стан і місце перебування полонених.
В РНБО створили сайт для пошуку полонених
В РНБО створили сайт для пошуку полонених "Окупант " / Скріншот

В РНБО створили розробили сайт Окупант, який в оперативному режимі надає інформацію про військовополонених Збройних сил РФ, які вторглися на територію України починаючи з 24 лютого 2022 року.

Порталом зможуть користуватися громадяни Росії, в тому числі сім'ї солдатів або їх знайомі для отримання інформації про стан і місце перебування полонених. Зокрема, на сайті можна знайти полоненого за номером військової частини і повного імені та прізвища.

Крім того, за допомогою сервісів порталу родичі російських військовополонених зможуть зв'язатися з представниками Міністерства оборони України.

відео дня

"Наголошуємо, що з російськими військовослужбовцями поводяться відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими (Женевська конвенція), зокрема вони забезпечені харчуванням, одягом, лікуванням, утримуються в нормальних умовах", - додали у відомстві.

Зазначимо, що українська армія захопила в полон сотні російських військових. Зважаючи на це, для них планують створювати табори відповідно до норм міжнародного права.

читайте такожЗ Бучі та Гостомеля не можуть вивезти людей, окупанти стріляють по цивільнихРаніше Главред повідомляв, що полонені російські офіцери заявили, що ЗСУ воюють наче звірі і чинять великий опір армії РФ.

Війна в Україні - важливі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти