У спальню, на кухню і навіть в туалет: чому кішки "переслідують" своїх господарів

31 березня 2023, 08:22
Якщо ви помічаєте, що ваша кішка стежить за вами скрізь, не варто хвилюватися.
Чому кішки переслідують господарів
Чому кішки переслідують господарів / pixabay.com

Власники котів не могли не помітити, що домашні тварини буквально переслідують їх. Кішка може ходити за людиною по п'ятах і на це у неї є причини.

Кішки - соціальні тварини

Незважаючи на те, що коти, як правило, вважаються незалежними тваринами, вони насправді дуже соціальні. Кішки можуть розвивати сильні емоційні зв'язки зі своїми господарями, і це може призвести до того, що вони стежать за ними скрізь.

Інстинкт мисливця

Ще одна причина, чому кішки люблять слідувати за своїми господарями, може бути пов'язана з їх інстинктом мисливця. Дикі коти часто стежать за своїми жертвами здалеку перед нападом, і домашні коти можуть продовжувати проявляти цей інстинкт, навіть якщо вони живуть у квартирі і не мають доступу до справжньої здобичі.

Потреба в увазі

Нарешті, кішки можуть слідувати за своїми господарями, просто тому, що їм потрібна увага. Кішки можуть бути дуже прив'язані до своїх господарів і хочуть, щоб вони грали з ними або давали їм ласку. Якщо кішка бачить, що її господар рухається в іншу кімнату, вона може просто захотіти йти за ним, щоб продовжити отримувати увагу і ласку.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти