У Тернопільській області немовля "згоріло" від COVID-19

21 жовтня 2021, 17:33
Батьки покійної дитини були невакциновані.
Немовля
Дитина померла від коронавірусу / Pixabay

У селі Андруга Кременецького району Тернопільської області через ускладнення від коронавірусу померло 3-місячне немовля.

Як розповів директор Кременецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Корнійчук, дитини не стало вдома, медики швидкої допомоги лише констатували смерть, пише zaxid.net.

Медик зазначив, що вони лише констатували смерть немовляти, проте батьки до них не зверталися раніше.

"Ми навіть не знали, що у них є хвора дитина. Знаю, що батьки возили дитину на огляд у приймальне відділення Кременецької райлікарні ще 14 жовтня, у вихідний день", - повідомив Віталій Корнійчук.

Головний лікар Кременецької райлікарні Павло Кисіль підтвердив, що батьки дійсно приїжджали до приймального відділення медзакладу.

"Лікар-педіатр оглянула дитину, зауважень не було серйозних, порадила міряти температуру три рази і звернутися наступного дня до їхнього сімейного лікаря, щоб він призначив відповідні ліки. Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не було зроблено - не знаю", - сказав головний лікар районної лікарні.

читайте такожІнфекціоніст назвав дві причини високої смертності в Україні від коронавірусу

Родичі дитини розповіли, що вони не помічали у новонародженого симптомів коронавірусу і смерть дитини для них була раптовою, пише ТСН.

Також відомо, що нещодавно в родині відсвяткували хрестини і медики не виключають - хворобу приніс хтось із гостей. Батьки покійної дитини були невакциновані.

Нагадаємо, на Рівненщині під час спільного сну з матір'ю помер немовля. Трагедія сталася 8 червня в селі Могиляни.

За висновком лікарів, смерть малюка настала в результаті механічної асфіксії від закриття рота і носа м'яким предметом, випадкове удушення в ліжку під час сну.

Про сім'ю відомо, що вона благополучна і характеризується позитивно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти