В Україні відкрили нове родовище газу

2 грудня 2021, 21:29оновлено 2 грудня 2021, 22:03
Буріння пошукової свердловини йшло з червня по жовтень 2021 року. Свердловина має вертикальний профіль та глибину більше чотирьох кілометрів.
Газ
На Харківщині відкрили нове родовище газу / УНІАН / Андрій Марієнко

Фахівці Укргазвидобування відкрили нове родовище природного газу в Харківській області з перспективними ресурсами до 5 млрд кубометрів "блакитного палива", повідомляє пресслужба компанії.

"Нове Моспанівське родовище знаходиться в Харківській області. Пошукова свердловина, що відкрила родовище, забезпечує 239 тис. куб. м газу на добу. За попередніми оцінками, ресурси родовища становлять до 5 млрд куб. м газу", - йдеться в повідомленні.

Буріння пошукової свердловини йшло з червня по жовтень 2021 року. Свердловина має вертикальний профіль і глибину більше чотирьох кілометрів.

У компанії додали, що продовжують вести розкриття потенціалу нових газових ділянок.

читайте такожУкраїнці дізналися нові тарифи на газ у грудні: кому доведеться платити більше

"Визначено 10 площ, що мають найбільші перспективи для нарощування українського газу. Для них розроблена прискорена програма геологорозвідки на найближчі три роки",-зазначає пресслужба.

Як повідомляв Главред, раніше глава уряду Денис Шмигаль заявив, що ціна на газ для населення в Україні, попри кризову ситуацію в Європі, не зміниться. До травня наступного року українці в рамках річних тарифів платитимуть 7,96 грн за один кубічний метр газу. Але вже в травні 2022 року ціна буде переглянута.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду для населення підвищуватися не будуть. Кабмін, Нафтогаз, Асоціація міст і Конгрес місцевих і регіональних влад підпишуть відповідний меморандум.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти