В Україні пройде екстрене приєднання до енергосистеми ЄС

28 лютого 2022, 22:45
Україна почала тестування енергосистеми в ізольованому від РФ режимі в той же день, коли російська армія вторглася в нашу країну.
енергетика
У Брюсселі дали згоду на екстрене приєднання України до енергосистеми ЄС / фото: tsn.ua

Кадрі Сімсон, європейський Комісар з енергетичних питань, 28 лютого в Брюсселі на прес-конференції після закінчення засідання Європейської Ради з енергетичних питань, сповістила, що вони готові розпочати екстрене приєднання України до енергосистеми ЄС.

"Наш спільний з українською стороною довгостроковий пріоритет - це синхронізація української енергосистеми з європейською замість російської. Збільшити українську енергетичну незалежність - це стратегічна ініціатива", - заявила Сімсон.

Вона також зазначила, що Україна почала тестування енергосистеми в ізольованому режимі (перший крок до підготовки до майбутньої синхронізації з ЄС) в той же день, коли російська армія вторглася в Україну.

відео дня

Міністр енергетики України в розмові з кадрі Сімсон раніше заявив, що в нинішніх умовах наша країна не буде знову возз'єднуватися з російською енергетичною системою. Тому Україна попросила про надзвичайно термінову синхронізацію з європейською енергетичною системою якомога швидше.

"Це технічний виклик. З боку міністрів цьому була широка підтримка. Тому ми будемо просуватися вперед, щоб приєднати українську систему якомога швидше. ... Я зустрічалася з ENTSO-E цього ранку, Вони вважають, що технічно надзвичайне приєднання можливе. У той час, як Україна продовжує працювати в ізольованому режимі, зараз важко, навіть сусіднім країнам надати будь-яку допомогу. Що стосується часу, то це не питання годин, це питання днів, швидше за все, декількох тижнів", - повідомила комісар.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти