В Україні різко злетіли ціни на продукти: що подорожчало найбільше

19 серпня 2021, 23:30
Деякі види м'ясної продукції додали в ціні майже 20%.
Продукт
Ціни на продукти / goodfon

Ціни на м'ясо в Україні підвищилися за півроку в магазинах і на ринках. Таке подорожчання пояснюють зростанням витрат на виробництво, а також споживчою інфляцією.

Як свідчать нові дані Держстату, деякі види м'ясної продукції додали в ціні майже 20%, в той час як інші подорожчали незначно - приблизно на 4%.

В аналізі йдеться про період часу з грудня 2020-го на липень нинішнього року.

На що змінилися ціни:

  • якщо наприкінці минулого року куряче філе в середньому коштувало 91,71 гривні за кілограм, то в липні його вже продавали за ціною 109,7 гривень, тобто подорожчання склало 19,6%.
  • за яловичину в середньому півроку тому покупці платили 144,82 гривні за кіло, тепер же - 162,45 гривні. Таким чином, ціна збільшилася на 12,2%.
  • у магазинах свинину продавали в грудні 2020 року за ціною 115,86 гривні за кілограм, а в липні нинішнього року вартість склала 120,67 гривень. Так, подорожчання вийшло тільки 4,2%.

читайте такожМасло по 100 гривень: в Україні рекордно злетять ціни на продукти

Як повідомляв Главред, в Україні найближчим часом варто очікувати зростання цін на молоко. Як заявив радник асоціації Український клуб аграрного бізнесу Володимир Лапа, зростання цін може відбутися вже восени цього року.

Тим часом у Держстаті повідомили, що інфляція в нашій країні в річному вимірі зросла в липні до 10,2%, що стало максимум з 2018 року. Порівняно з червнем ціни зросли всього на 0,1%. А з початку року зростання цін склало 6,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти