В Україні у тестовому режимі запускають 5G: усе, що відомо

5 жовтня 2021, 22:41
Запуск технології 5G на території України у тестовому режимі запланований на кінець цього місяця.
5G
В Україні з'явиться перша вишка 5G / Gferra.ru

Huawei та Vodafone Ukraine офіційно протестують в Україні технологію 5G наприкінці жовтня. Відповідна заява була озвучена представниками компанії Huawei під час презентації Huawei Road Show 2021.

"Ми вже отримали дозвіл від регулятора - Національній комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації. Запуск запланований на кінець цього місяця", - заявили в компанії.

читайте такожНа Хмельниччині розлючені селяни намагалися власноруч знести вишку мобільного зв'язкуТакож представники Huawei наголосили, що сьогодні "українські мобільні оператори "поки що не бачать можливостей монетизації 5G-технології". Також на їхню думку, найперспективніша галузь для впровадження 5G в Україні - це агросфера.

відео дня

"Для операторів закупити обладнання не проблема. Але як потім повернути ці гроші, вони поки що не розуміють", - констатують в Huawei.

Де буде "перша вишка" 5G в Україні

Як пише dev.ua, тестовий запуск 5G відбудеться на території інноваційного парку UNIT. City у Києві (поряд зі станцією метро Дорогожичі). Доступ отримають IT-компанії, резиденти UNIT.City. Працюватимуть лише спеціальні сім-карти і сумісні з 5G термінали. Смуга радіочастот передачі / прийому базової станції - 3700-3800 МГц (TDD) Ширина каналу - 100 МГц.

UNIT.City - перший в Україні інноваційний парк, відкритий у Києві 2017 року на території колишнього Київського мотозаводу. Станом на 2020 рік в інноваційному парку налічується 108 компаній-резидентів. Серед них чотири лабораторії, три бізнес-кампуси та коворкінг, вісім акселераторів три інвестиційні фонди для підтримки та розвитку українських стартапів.

Теорія змови про 5G як джерело коронавірусу

У 2020 році по всьому світу здобула поширення теорія змови про те, що начебто випромінювання радіообладнання, що працює за стандартом 5G, сприяє поширенню вірусу SARS-CoV-2 і є причиною пандемії коронавірусної хвороби. Станом на початок квітня 2020 року лише у Великій Британії було зареєстровано близько 30 актів вандалізму проти стільникових башт та кілька спроб підпалу, причому палили башти і 3G, пише Вікіпедія.

7 квітня 2020 року на сайті президента України була зареєстрована електронна петиція із вимогою "заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров'я". Петиція набрала 25638 голосів з 25000, необхідних для її розгляду. 20 липня в Офісі президента України відхилили вимоги, і президент подякував підписантам "за активну громадянську позицію", але зазначив, що 5G не несе шкоди здоров'ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти