У ВООЗ розповіли, за якої умови пандемія COVID-19 закінчиться в 2022 році

6 січня 2022, 09:22
Штам "Омікрон", за даними аналітиків ВООЗ, був зафіксований вже в десятках країн. І цей новий варіант коронавірусу не важчий, аніж штам "Дельта".
ВОЗА
У ВООЗ розповіли, за якої умови пандемія COVID-19 закінчиться в 2022 році / Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала країни всього світу об'єднатися і домогтися того, щоб пандемія коронавірусу COVID-19 Закінчилася протягом нинішнього року. Про це повідомляє інформаційне агенство Синьхуа.

"Всі хочуть повернутися до нормального життя, звично відсвяткувати новорічно-різдвяні свята. Але зараз краще скасувати заходи і відсвяткувати пізніше, ніж святкувати і сумувати по їх закінченню. Нам потрібно захистити себе зараз", - повідомили у ВООЗ.

Штам "Омікрон", за даними аналітиків організації, був зафіксований вже в десятках країн. І цей новий варіант коронавірусу не важчий, ніж штам "Дельта", але, можливо, набагато більш заразний і стійкий до вакцин.

відео дня

Крім того, ВООЗ нагадала, що "щоб покінчити з пандемією в нинішньому році, країни повинні покінчити з нерівністю в розподілі вакцин".

читайте також"Омікрон" може змінити пандемію коронавірусу-ВООЗ

Нагадаємо, раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейсус заявляв, що новий штам коронавірусу Омікрон може негативно вплинути на епідемію коронавірусу. Ситуація ускладнюється більш сильним рівнем заразності варіації вірусу.

У ВООЗ вважають, що пандемія COVID-19 може завершитися в 2022 році. Головний експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан сподівається, що перебіг хвороби стане відносно легким, внаслідок чого її можна буде легко запобігти і лікувати. Фахівці організації допустили, що завершенню глобальної епідемії може посприяти поява вакцин другого і третього поколінь, а також інновації.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти