Вакцина Pfizer на 93% запобігає госпіталізації дітей від 12 до 18 років - нове дослідження

20 жовтня 2021, 06:43
У США вакциною Pfizer дозволяють прищеплювати дітей від 12 років, проте компанія зараз очікує дозвіл для вакцинації пацієнтів від п'яти років.
вакцинація, коронавірус, діти
Учені кажуть, що вакцинація важлива для захисту підлітків від важкої форми COVID-19 / Фото Reuters

Вакцина від коронавірусу Pfizer на 93% скорочує ймовірність госпіталізації дітей у віці від 12 до 18 років, про це свідчить нове дослідження центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC).

В ході дослідження експерти з червня по вересень вивчили дані 179 пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусом, з 19 дитячих лікарень, повідомляє The Guardian.

97% учасників дослідження не були вакциновані. Крім того, близько 16% пацієнтів потребували апаратів життєзабезпечення, у них також не було щеплень.

За словами авторів дослідження, отримані дані "підтверджують важливість вакцинації для захисту молоді США від важкої форми COVID-19".

У США вакциною від Pfizer дозволяють прищеплювати дітей від 12 років, проте компанія зараз очікує дозвіл для вакцинації пацієнтів від п'яти років.

Вакцинація дітей від коронавірусу

Вакцинація дітей від коронавірусу має сенс, однак, враховуючи українські реалії і те, що в Україні досі не вакциновані групи ризику, було б логічним всі сили пускати на те, щоби прищеплювати дорослих, тому що вони частіше займають лікарняні ліжка, вважає лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк.

У липні лікарський регулятор ЄС схвалив використання вакцини проти коронавірусу компанії Moderna для вакцинації підлітків 12-17 років.

Влітку Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала країни Європи, які мають намір незабаром вакцинувати дітей від коронавірусної інфекції, відтермінувати цей процес.

Міністерство охорони здоров'я не забороняє вакцинацію підлітків з 12 років, але віддає пріоритет віковій групі, оскільки, за статистикою захворювань, в Україні більше нових випадків зараження серед дорослих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти