Важливо знати кілька правил: скільки зберігається квашена капуста і як "продовжити її життя"

29 листопада 2022, 09:47
Термін зберігання квашеної капусти залежить як від правильної технології приготування, так і від температури зберігання і використаної тари.
Квашенная капуста
Квашена капуста може простояти за температури +10 градусів лише 5-6 днів/ ua.depositphotos.com

Квашена капуста – дуже корисний продукт, який багатьом до смаку. Зазвичай українці намагаються заготовити собі такий продукт наперед восени, щоб із задоволенням смакувати ним взимку. Але тоді виникає логічне запитання, скільки зберігається квашена капуста, і коли настає той час "ікс", після якого вживати її уже не варто.

Особливо актуальне це питання в умовах проблем з електроенергією. Адже без холодильника цей продукт зберігатиметься не так довго, як нам хотілося б.

Отже, давайте розбиратися, скільки зберігається квашена капуста за різних умов – у погребі, в холодильнику, на балконі та за кімнатної температури.

відео дня

Скільки зберігається квашена капуста

Якщо зберігати квашену капусту за температури від -1 до +4 градусів у щільно закритій ємності, вона залишатиметься придатною до вживання до 8 місяців.

У тому разі, коли капуста зберігатиметься за температури до +10 градусів, її можна вживати лише упродовж 5-6 днів – більше вона не протримається.

Важливим параметром також є тара, у якій ви будете зберігати капусту. Так, у пластикових ємностях продукт за умови прохолодної температури може протриматися всього 10 днів. Скляні банки "продовжать його життя", але ненадовго – у них капуста буде нормальною лише до 15 днів.

Найдовше у прохолодній температурі квашена капуста може зберігатися у дубових бочках.

Як готувати квашену капусту, щоб вона довше зберігалася

Для продовження терміну зберігання також важливо дотримуватися правильної технології приготування такої капусти. Для засолювання потрібно обирати середньо- або пізньоспілі сорти й додавати під час приготування кислі ягоди. Також важливо дотримуватися правильної пропорції солі та цукру, які додаються до капусти.

Щоб продовжити термін зберігання, можна під час приготування періодично додавати цукор у розсіл. Деякі господині додають також прянощі, наприклад, тмин – це також збільшить термін, упродовж якого продукт залишатиметься придатним для вживання.

Квашену капусту також можна заморожувати. У такому випадку термін її зберігання продовжиться до понад 8 місяців. Після розморожування продукт не можна знову повторно класти у морозилку.

Важливо правильно доглядати за заготовками у перші дні після засолювання. Поки капуста буде засолюватися, потрібно час від часу прохромлювати її до дна паличкою, щоб краще виходили гази.

Отже, капуста за умови правильного приготування і подальшого зберігання у приміщенні за температури близько нуля градусів може бути придатною 8 місяців.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти