Вегетаріанська дієта: 6 видів, їх особливості та неймовірні результати

26 вересня 2021, 20:01
Є багато причин, за якими все більше людей вибирають вегетаріанську дієту й кілька варіантів підходу до цього способу харчування.
Кетогенна дієта
6 видів вегетаріанської дієти / pohudejkina

Популярність вегетаріанських дієт зросла, особливо за останні кілька років. Вона дає можливість не тільки підтримати рух за збереження навколишнього середовища та тваринного світу, а й радує неабиякими результатами.

У цій статті розглядаються 6 варіантів вегетаріанської дієти, в тому числі які продукти слід включати та уникати в кожному з них. Також досліджуються кілька поширених причин, за якими люди вибирають вегетаріанську дієту.

6 видів вегетаріанської дієти

Лакто-ово-вегетаріанська дієта

Деякі люди вважають лакто-ово-вегетаріанську дієту найбільш традиційною вегетаріанською дієтою. У цьому варіанті ви не будете їсти м'ясо або рибу, але все одно будете включати у свій раціон яйця та молочні продукти.

відео дня

Деякі люди вибирають цей варіант з релігійних або культурних причин. Наприклад, люди, які дотримуються індуїзму та буддизму, можуть дотримуватися лакто-ово-вегетаріанської дієти.

Чим корисне молоко
Можна пити молоко і їсти яйця / Новий канал

Лакто-вегетаріанська дієта

Приставка "лакто" у назві свідчить про те, що ця дієта також включає вживання молочних продуктів. Якщо ви вирішили дотримуватись цієї дієти, варто відмовитись від яловичини, свинини, курки та риби, а також яєць.

Ово-вегетаріанська дієта

Ово-вегетаріанська дієта не включає молочні продукти, але містить яйця, на що натякає префікс "ово".

На додаток до виключення м'яса і риби ово-вегетаріанська дієта виключає всі молочні продукти та продукти, приготовані з їх використанням, такі як коров'яче молоко, сир, масло, сметана, йогурт і морозиво. Проте у вас є можливість готувати яєчні, омлети і випічку, адже можна вживати яйця.

Яйце
Під час ово-вегетаріанської дієти можна їсти яйця / Pixabay

Флекситарна дієта

Ця вегетаріанська дієта дає більше свободи, на відміну від інших суворих раціонів. Тут роблять особливий акцент на рослинних продуктах, дозволяючи вживати невелику кількість продуктів тваринного походження.

Також можна собі дозволити деякі м'ясні продукти. Все ж головні вітаміни, білки і поживні елементи, слід черпати з цільної рослинної їжі.

Пескатарська дієта

Пескатарська дієта – це рослинна дієта, що містить рибу. Приставка походить від італійського слова "pesce", що означає риба. Тому в раціон можна спокійно додавати тунець, палтус, лосось або суші. Риба й морепродукти насичують організм жирними кислотами омега-3.

Своєю чергою м'ясних страв слід уникати. Що стосується продуктів тваринного походження, то все індивідуально. Ви можете вживати яйця і молочні продукти, або ж відмовитися від них.

риба_еда_піща
Ця дієта дозволяє їсти рибу / 1zoom.ru

Веганська дієта

Веганська дієта є найсуворішою. Вона виключає м'ясо, рибу, молочні продукти й яйця. Деякі навіть відмовляється від вживання меду, тому що його виробляють бджоли.

Зазвичай цю дієту обирають через погляди та етику. Вона базується виключно на рослинній їжі: фрукти, овочі, зернові, горіхи, насіння та бобові. Ця дієта також може містити рослинні альтернативи традиційним продуктам тваринного походження: молоко та молочні продукти на основі рослин, замінники яєць та м'яса.

диета_похудение
Веганська дієта дуже сувора / 1zoom.ru

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти