Вірний або зрадник: що руки можуть сказати про людину

21 квітня 2023, 17:27
552
Руки, форма пальців і навіть рукостискання можуть багато розповісти про людину і її характер.
Життя руки
Руки можуть багато сказати про характер людини / VSE42

Що значить якщо у людини великі руки? Нейробіологи і психологи — говорять про те, що великі руки багато говорять про соціальне, емоційне і спортивне життя їх власників. Більше того, вчені мають дослідження, що підтверджують ці висновки. І хоча такі дослідження не доводять, що характеристики рук викликають певні риси особистості, вони проливають світло на деякі цікаві зв'язки.

Отже, що руки можуть сказати про людину?

Спортивні досягнення

Що говорять пальці на руках про людину? Погляньте на пальці. Що довше: вказівний палець або безіменний? Минулого року дослідники виявили, що співвідношення довжини вказівного пальця до довжини безіменного пальця, відоме як "коефіцієнт пальців", корелює з м'язовою силою у хлопчиків. Тобто, чим довше безіменний палець в порівнянні з вказівним, тим, як правило, сильніше хлопчики. Раніше дослідження показало, що таке ж співвідношення пов'язане з баскетбольними здібностями дівчат.

відео дня

"Є деякі непрямі докази того, що це співвідношення довжини пальців визначається тестостероном на ранніх стадіях розвитку плода — чим більше тестостерону виробляється плодом, тим довше безіменний палець, а значить, тим менше різниця пальців", — говорить провідний автор дослідження Грант.

В цілому, люди з меншим співвідношенням, є кращими спортсменами. Зовсім недавно норвезькі дослідники виявили, що високий рівень пренатального тестостерону, який створює коротший вказівний палець порівняно з безіменним, як правило, передбачає, наскільки добре ви будете виконувати просторові завдання, такі як навігація по дорозі під час руху.

Вірність

Недавнє дослідження поставило під сумнів ставлення людей до сексуальної розбещеності і вірності, а потім виміряло довжину безіменного пальця кожної людини в порівнянні з вказівним пальцем. Отримані дані вказують на можливу генетичну схильність до "залишитися", або "піти".

Як чоловіки, так і жінки з довгими безіменними пальцями повідомили, що їм потрібна менша емоційна участь і віддають перевагу короткочасним стосункам з кількома партнерами порівняно з тими, у кого коротші безіменні пальці. Знову ж таки, це може бути пов'язано з впливом тестостерону в утробі матері. Тому виходить, що форма пальців рук у чоловіків може визначити потенційного зрадника. Достатньо лише виміряти його пальці.

Функціонування легенів

Дослідники виявили, що міцніше рукостискання пов'язане з більшою ємністю легенів, принаймні серед 1773 здорових літніх корейських жінок, яких вони вивчали. Оскільки сила зчеплення також є мірою загальної м'язової сили та загального стану здоров'я, дослідники дійшли висновку, що її тестування на літніх людей може бути хорошим способом перевірити їх потенціал щодо порушення здоров'я легенів.

Шлюбний потенціал

Як визначити характер чоловіка по руках? Деякі дослідження показують, що чоловіки (але не жінки) з сильнішим рукостисканням частіше вступають у шлюб, ніж чоловіки з більш слабкою хваткою. Цей висновок натякає на те, що чоловіки, які демонструють силу та енергію, є більш привабливими для потенційних довгострокових партнерів.

Це сумна новина для хлопців з поганою силою рукостискання, які не тільки частіше старіють на самоті, але й частіше потребують турботливого партнера в старості, оскільки вони мають підвищений ризик серцево-судинних захворювань та смертності.

Крім того, вони рідше справляються з відсутністю підтримки в літньому віці, оскільки сила рукостискання також пов'язана зі здатністю самостійно справлятися з проблемами.

5. Самоконтроль

В одному дослідженні учасники бачили на екрані комп'ютера зображення здорової їжі (наприклад, брюссельської капусти) і нездорової їжі (наприклад, тістечок) і повинні були якомога швидше вибрати, який з двох продуктів найбільше допоможе їм впоратися з голодом, досягнення їх цілей в області здоров'я і фітнесу.

Люди, які рухали курсор ближче до нездорового частування — навіть якщо вони в кінцевому підсумку натискали на здоровий вибір — демонстрували менший самоконтроль у пізнішому експерименті, ніж ті, хто прокладав більш прямий шлях до здорової закуски курсором. "Рухи наших рук показують процес самоконтролю", - сказав Пол Стілман, співавтор дослідження. Іншими словами, ці диявольські та ангельські голоси не просто звучать у вашій голові. Вони також функціонують у ваших руках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти