Чи бачать кішки сни: чим відрізняється сон і зір чотирилапого від людини

1 березня 2023, 04:45
Кішки - супутники багатьох людей, проте світ вони бачать зовсім по-іншому. Чи дивляться кішки сновидіння - розповімо далі.
Чи бачать кішки сни
Чи бачать кішки сни / колаж фото pexels.com

Чотирилапі вихованці - дивовижні тварини. Вони мають загострений слух, по іншому відчувають запахи і бачать світ. Про те, чим відрізняється котячий зір від людського ми сьогодні і поговоримо.

Що бачать кішки чого не бачимо ми - потойбічні світи

Часто можна почути легенди про те, що кішки здатні бачити інші виміри і світи, проте це не правда. Так, кішки дійсно бачать більше людей, але це скоріше фізіологічна особливість, ніж містична. Все досить просто. Коти сприймають візуальну інформацію відразу всіма органами почуттів. Чотирилапі можуть дивитися в стіну, проте насправді - намагатися зрозуміти, що відбувається за нею. Слідчо - у кішок більш об'ємне сприйняття реальності, від чого здається, що вони бачать більше, ніж люди.

Як кішки бачать людину - які ми в очах улюбленця

Розмір кота і людини істотно різний, проте це не означає, що кішка не бачить людину такою, якою вона є насправді.

Для того, щоб кішка бачила людину такою, якою вона є - потрібно всього лише відстань в розмірі від 1 до 6 метрів. Саме за такої умови коти сприймають людину в повному обсязі, але в інших кольорах. Таке ж правило поширюється і на бачення інших тварин.

Чи бачать кішки сни - що відбувається з вихованцем уві сні

Здавалося б, для наявності снів - необхідний певний механізм психіки і мозку, проте у котів цей механізми також присутній.

Згідно з дослідженнями - фази сну у кота нічим не відрізняються від фаз сну людини і коти також бачать сни. Особливо багато сновидінь відбувається в режимі фази швидкого сну. Тоді у кота можуть "бігати" зіниці і смикатися лапки так, ніби він кудись біжить.

Самі по собі сни у тварини виникають на підставі пережитих за день емоцій і зібраних в голові образів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти