Які прилади "мотають" лічильник у режимі очікування найсильніше

6 травня 2023, 22:03
Багато приладів витрачають велику кількість електроенергії в режимі очікування.
Комп'ютер, зарядка
Які прилади "мотають" лічильник найсильніше / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Технологічний прогрес нерідко супроводжується підвищенням комфорту і зручності використання побутової техніки.

Багато приладів витрачають велику кількість електроенергії в режимі очікування протягом тривалого часу. Серед них: телевізори, комп'ютери, мобільні телефони, Зарядні пристрої та інші пристрої, які постійно залишені в режимі готовності.

Що "мотає" лічильник найсильніше

Вивчивши різні типи побутової техніки, вчені визначили, що найбільш енерговитратними в режимі очікування є прилади з технологією "розумного будинку". Такі пристрої як розумні розетки, розумні термостати і розумні замки витрачають значну кількість електроенергії, залишаючись в режимі очікування.

відео дня

Як заощадити?

Існують технології, які можуть допомогти зменшити витрату електроенергії в режимі очікування. Наприклад, автоматичне вимикання електроприладів при їх невикористанні, програмне забезпечення для управління енергоспоживанням або використання компонентів в побутових приладах, які потребують менше електроенергії.

Крім того, деякі виробники починають впроваджувати функцію швидкого виходу з режиму очікування, щоб скоротити споживання енергії.

Фахівці з енергозбереження пропонують поради, такі як вимкнення приладів, коли вони не використовуються, вимкнення зарядних пристроїв, коли вони не заряджають пристрої, та використання розумних розеток для керування електроприладами.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти