Смак буде неперевершеним: здивуєтеся, у яку воду потрібно класти макарони

17 квітня 2023, 15:01
Главред розповідає, як приготувати неймовірно смачні макарони, які зметуть зі столу за кілька хвилин.
макароны
Як правильно солити воду для макаронів? / ua.depositphotos.com, Instagram chaynyk_na_kuhne

Здавалось би, що приготувати макарони може кожен, адже особливих вмінь та навичок тут мати не треба. Проте під час приготування цієї страви також є деякі нюанси, які потрібно враховувати. Главред розповідає, як приготувати неймовірно смачні макарони, які зметуть зі столу за кілька хвилин.

Скільки води треба на макарони?

Щоб приготувати смачні макарони, які не будуть злипатися, потрібно запам'ятати, що кожні 100 грамів макаронів потрібно варити щонайменше у 1 літрі води. У іншому випадку ваші макарони будуть набагато довше варитися та ще й стануть клейкими.

Коли треба солити воду на макарони?

Дехто не надає особливого значення тому, коли солити макарони – до варіння або після. Проте додавання солі під час приготування макаронів – це важливий момент, від якого залежить смак майбутньої страви. Запам'ятайте, що сіль потрібно додавати тоді, коли вода на макарони починає закипати.

Скільки треба додавати солі в макарони?

Правильно посолити макарони – неабияке мистецтво, яке декому не під силу. Часто буває так, що макарони виходять або недосоленими, або пересоленими. Проте цю проблему можна легко вирішити. На 1 літр води потрібно додати 10 грамів солі (1 чайна ложка).

У яку воду потрібно класти макарони?

Макарони потрібно опускати у киплячу воду та обов'язково перемішати. Далі їх накривають кришкою та чекають, коли вода знову закипить. Після цього кришку знімають, а вогонь зменшують. Час від часу макарони потрібно помішувати, аби вони не злиплися. Час приготування макаронів потрібно дивитися на упаковці.

Як правильно промивати макарони?

Коли макарони зварилися, їх потрібно обов'язково промити. Зауважте, що після приготування макаронів весь бульйон не потрібно виливати. Перелийте в іншу ємність 2-3 ложки больйону, адже він нам ще знадобиться.

Також перед промиванням макаронів друшляк варто нагріти, щоб він не забрав все тепло з макаронів. Промиваючи макарони, беріть не дуже холодну воду. У іншому випадку макарони злипнуться.

Коли ви промили макарони та пересипали їх назад у каструлю, додайте трохи бульйону, який ви раніше залишили. Це потрібно для того, аби макарони не пересохли.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти