Смачний борщ з насиченим червоним кольором: як правильно додавати оцет в страву

26 січня 2023, 00:10
Оцет - це той продукт, який може зіпсувати борщ, але також і зробити його неймовірно смачним.
борщ
Скільки потрібно додати оцту в борщ, щоб страва не втратила колір / Фото ua.depositphotos.com

Борщ - неймовірна і смачна українська страва. У кожної господині свій рецепт і свої секретики, які роблять цю страву незабутньою.

Відмінним борщем буде той, який наваристий, має насичений червоний колір. Однак не кожному під силу домогтися цього. Адже навіть буряк може дати колір по-різному. У одних виходить домогтися яскравого кольору, а в інших господинь борщ стає не червоним, а якимось рудим.

Досвідчені господині поділилися секретним інгредієнтом, який вони додають в борщ, щоб зберегти яскравий і насичений колір. Цим інгредієнтом є звичайний оцет. Не варто боятися цього продукту і думати, що він може зіпсувати страву.

Оцет дійсно здатний зберегти колір борщу. Без нього багато господинь можуть відчувати, ніби борщ не настільки смачний. Він може дати приємну кислинку. Але тут є одне "але". Потрібно дотримуватися рецептури. Якщо з оцтом переборщити, то він дійсно може зіпсувати борщ.

Як не зіпсувати борщ оцтом

У борщ можна додавати столовий шестивідсотковий або тривідсотковий оцет. Його кількість безпосередньо залежить від обсягу каструлі: на 1 літр води – 1 неповна столова ложка шестивідсоткового оцту. Його можна додавати на сковорідку до піджарки.

Щоб пом'якшити кислий смак від оцту, потрібно обов'язково додати в вашу страву цукор. На кожну столову ложку оцту варто додавати 1 чайну ложку цукру. Якщо ви любите кислий борщ, то кількість цукру можна зменшити.

Чим можна замінити оцет

Якщо у вас вдома немає оцту або ви не хочете його використовувати, то можна додати в борщ лимонну кислоту або консервовані помідори / томатну пасту.

Якщо у вас є лимонний сік, то його варто додавати також, як і оцет: на 1 літр борщу – 1 столову ложку лимонного соку. Якщо у вас лимонна кислота у вигляді порошку, то вам її знадобиться зовсім небагато. Всього 0,5 чайної ложки буде достатньо на цілу велику каструлю.

Якщо ви використовуєте томатну пасту, то варто звернути увагу на те, що вона і так може мати в складі оцет, в зв'язку з чим буде давати кислоту. В такому випадку краще не додавати оцет зовсім або додати вже за смаком після додавання томатної пасти.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти