Смачно, але не можна: кому протипоказана варена кукурудза

27 липня 2023, 10:15
Правильне і розумне вживання кукурудзи допоможе вам насолоджуватися її смаком і отримувати користь для здоров'я.
Кому не можна їсти варену кукурудзу
Кому не можна їсти варену кукурудзу / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Починається сезон вареної кукурудзи, однак, як і будь-який продукт, у неї є свої особливості і протипоказання. Ми розповімо в чому полягає користь вареної кукурудзи, а також про тих, кому варто обмежити її споживання.

Кому корисна кукурудза та варена кукурудза?

  • Багате джерело поживних речовин: Кукурудза містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які сприяють зміцненню імунної системи, покращують зір і забезпечують хорошу роботу серцево-судинної системи.
  • Корисна для травлення: Волокна, що містяться в кукурудзі, сприяють нормалізації травлення, запобігають запори і підтримують здорову мікрофлору кишечника.
  • Енергетична цінність: Кукурудза є хорошим джерелом енергії завдяки вмісту вуглеводів.

Кому не можна їсти варену кукурудзу?

Харчова алергія: У деяких людей може спостерігатися алергічна реакція на продукти сімейства злакових, включаючи кукурудзу. В цьому випадку вживання кукурудзи варто обмежити або виключити з раціону.

відео дня

Проблеми з нирками: Кукурудза має відносно високий рівень калію, тому людям з проблемами з нирками і порушеннями балансу калію варто обмежити споживання цього продукту.

Чому не можна їсти багато кукурудзи

Вживання кукурудзи в помірних кількостях, як правило, безпечно і навіть корисно для більшості людей. Однак, надлишок кукурудзи або її продуктів може привести до нестачі важливих поживних речовин, бо кукурудза не є повним джерелом всіх необхідних поживних речовин. Також, через високий вміст крохмалю, надмірне споживання кукурудзи може призвести до зайвої ваги або підвищення рівня цукру в крові.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти