Замість десятків покупних засобів: як використовувати лимонну шкірку

10 жовтня 2022, 16:53
10830
"Відходи" від лимона можуть сильно виручити в найвідповідальніший момент і замінити магазинні засоби.
лимон
Як використовувати лимонну шкірку / скріншот

Шкурки від лимона зазвичай викидають у відро для сміття, але досвідчені господині знайшли для неї багато застосувань в домашніх умовах.

"Відходи" від лимона можуть сильно виручити в найвідповідальніший момент і замінити магазинні засоби.

Очистить від накипу

Щоб видалить вапняний наліт в чайнику слід покласти жменю порізаної тонко лимонної шкірки, залийте її водою і доведіть до кипіння. Після цього слід вимкнути газ, а як чайник охолоне (приблизно через годину) почистити чайник і гарненько його сполоснути.

відео дня

Видалить жир

Брудні сковорідки і столи, а також поверхні кухонних плит допоможе очистити наступний спосіб: посипте половинку лимона сіллю і потріть її жирні місця на сковорідках, столах, кухонних плитах. Після чого сполосніть і витріть поверхню рушником.

Чистка та дезінфекція обробних дощок

Лимон сам по собі має антибактеріальні властивості, і саме тому за допомогою лимона можна продезінфікувати кухонні обробні дошки. Просто протріть Обробні дошки половинкою лимона, а через кілька хвилин сполосніть дошку чистою водою.

Очистить мікрохвильовку

Є багато засобів для чищення мікрохвильовки. Очистити забруднену мікрохвильову піч всередині можна простим і екологічно чистим способом. Наповніть половину скляної чашки (спеціальної для мікрохвильовки ємності) водою і покладіть в неї цедру (шкірку) лимона і поставте потім кухоль з цедрою лимона в мікрохвильовку на 5 хвилин (можна на стандартний режим). Вода з кухля буде випаровуватися, а пар конденсуватися на стінках мікрохвильовки. Після цієї процедури слід протерти стінки мікрохвильової печі сухим чистим кухонним рушником.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти