Волосся постійно випадатиме: 6 компонентів, які роблять шампунь неймовірно шкідливим

12 грудня 2022, 02:30
Деякі компоненти, які можна знайти у складі засобу для миття голови, можуть спровокувати свербіж шкіри голови, ламкість або навіть випадіння волосся.
волосы
Як обирати шампунь, що не пошкодити волосся під час миття / pixabay

Якісний догляд за волоссям – це те, що може подарувати йому здоровий вигляд, природний блиск, відсутність посічених кінчиків. У гонитві за шикарною шевелюрою жінку можуть витрачати купу грошей на різні шампуні, кондиціонери, маски та масла.

Однак навіть у дорогих шампунях можуть бути інгредієнти, які нашкодять не лише волоссю, але можуть призвести навіть до випадіння великої кількості волосин. Трихологи називають 6 таких інгредієнтів, на які слід звернути уваги у складі.

Лаурилсульфат натрію (SLS)

Це хімічний елемент, який допомагає засобу краще пінитись. Він пошкоджує білкову сполуку в фолікулах та призводить до ламкості й випадіння волосся.

Парабени

Якщо ви бачите у складі пропілпарабен або метилпарабен, то це означає, що вони збільшують термін придатності засобу. З ними користуватись шампунем можна протягом двох років після відкриття. Однак ці парабени можуть викликати свербіж і лущення шкіри, що може спровокувати випадіння волосся.

Хлорид натрію

Постійне використання засобу з високою концентрацією цього елемента може спричинити сухість та свербіж шкіри голови. У майбутньому він може спровокувати випадіння волосся.

Спирт

Більшість засобів для догляду за волоссям мають у своєму складі спирт. Але якщо ви бачите пропанол та ізопропіловий спирт, то це означає, що шампунь може сушити волосся та робити його більш ламким.

Пропіленгліколь (ПЕГ)

Цей елемент також відомий як поліетилен або поліоксиетилен. Він виконує роль загусника. Однак цей компонент витягує з волосин вологу, робить його ламким та може спровокувати випадіння.

Діетаноламін (ДЕА) та триетаноламін (ТЕА)

Ці компоненти є синтетичними піноутворювачами та емульгаторами. Вони можуть пошкодити природний кератин та викликати свербіж шкіри голови.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти