Волосся сяятиме як після салону: максимально простий рецепт маски з оливкової олії

13 грудня 2022, 23:52
Оливкова олія чудово може зволожити волосся та позбавити його тьмяності.
волосы
Маска для волосся з оливкової олії / Колаж фото Instagram

Волосся – це те, що може привернути увагу оточуючих. Якщо повз проходить дівчина з доглянутим, сяючим та довгим волоссям, то на неї, скоріше за все, звертатимуть увагу і чоловіки, і жінки.

Однак далеко не всім пощастило мати шикарне волосся від природи. Часто жінкам доводиться боротися із тьмяністю, посіченими кінчиками та набридливою пухнатістю через те, що пасма електризуються.

Навіть дорогі шампуні, маски для волосся, кондиціонери та сироватки не завжди можуть дати бажаний результат. До того ж доведеться витратити чималу суму на те, що придбати саме те, що підійде вам.

Але виявляється, допомогти вирішити всі ці проблеми може звичайна оливкова олія. Її можна придбати ледь не в кожному продуктовому магазині. Саме з неї красуні готують маску для волосся.

Є безліч видів цього продукту, але краще віддати перевагу олії першого холодного віджиму. Також вам може знадобитись ефірна олія.

Як приготувати маску для волосся з оливкової олії

Вам знадобиться пів склянки оливкової олії та 4-5 крапель ефірної олії. Якщо у вас дуже довге волосся, то пропорції можна збільшити.

Усе це слід вилити у скляну миску та гарненько змішати. Оливкову та ефірну олію потрібно розігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. При розігрівання у мікрохвильовці буде достатньо 30 секунд. Олія повинна стати теплою, але в жодному разі не гарячою. Якщо у вас немає харчового або безконтактного термометра, то можна обережно перевірити температуру кінчиком пальця.

Як користуватися маскою

Перед тим як наносити маску на волосся, пасма необхідно ретельно розчесати. Процедуру краще робити над раковиною.

Необхідно перевернути голову, щоб волосся було у раковині. Після цього можна починати змащувати пасма маскою. У цей момент ви навіть можете занурити кінчики волосся у миску з олією, якщо вони особливо сухі.

Після цього потрібно видавити з волосся зайву олію назад у миску та зробити пучок на маківці. Цю маску слід тримати на пасмах близько 30 хвилин. Краще потурбуватися про те, щоб олія не замастила одяг або м’які меблі вдома.

Якщо час вже сплинув, то можете йти змивати маску великою порцією шампуню. Після першого миття слід знову нанести шампунь, але можна вже використати меншу його кількість. Переконайтеся в тому, що вам вдалося повністю змити олію, бо в іншому випадку волосся буде виглядати жирним.

Після цього можна закріпити ефект кондиціонером для волосся. Головне не наносити його на шкіру голови. Красуні користуються такою маскою раз на 2-4 тижні. Все залежить від того, як часто ви миєте голову шампунем.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти