Чому у спеку треба пити гарячий чай: 3 вагомі причини

17 травня 2023, 08:01
Виявляється, гарячий чай в жарку пору може принести тільки користь.
Чому люди п'ють чай у спеку
Чому люди п'ють чай у спеку / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay.com

У жарку пору року ми всі шукаємо, чим видалити спрагу і полегшити страждання. У хід йдуть охолоджувальні напої або морозиво, але мало хто знає, що вирішити це питання може гарячий чай.

Ніякої логіки, але це працює

Пити гарячий чай в спеку має охолоджуючий ефект на організм. Коли ми п'ємо гарячий чай, він викликає пітливість, і в результаті випаровування поту з поверхні шкіри охолоджує нас. Таким чином, пити гарячий чай в жарку погоду стає певним протиріччям, яке насправді працює.

Швидкий спосіб втамувати спрагу

У спекотну погоду наш організм втрачає більше рідини та електролітів через потовиділення. Пити чай, особливо холодний або прохолодний, допомагає нам швидко відновити втрачені рідини та електроліти.

відео дня

Більш того, чай містить корисні антиоксиданти, які можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень і підтримати загальне здоров'я.

Розслаблення і комфорт

Вживання чаю в жарку погоду також може мати психологічний ефект. Чашка гарячого або холодного чаю може створити відчуття розслаблення і комфорту, що особливо цінно в умовах спеки. Такий ритуал дозволяє нам забути про порушення температурного режиму і насолодитися моментом благополуччя.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти