Відновлюємо валізу та меблі: як видалити подряпини на дереві і пластику

27 грудня 2021, 02:44
Впоратись з цією проблемою можна в домашніх умовах.
Відновлюємо валізу та меблі: як видалити подряпини на дереві і пластику
Як видалити подряпини на дереві і пластику / колаж Главред

Майже будь-який матеріал не застрахований від появи невеликих дефектів, таких як подряпини, тріщини та відколи. Це складно назвати серйозною проблемою, адже з цим можна дуже швидко впоратися самостійно.

Як це зробити з пластиком і деревом - розбирався Главред.

Як видалити подряпини на пластику?

Більшість подряпин можна розгладити за допомогою звичайної полірувальної пасти. Для видалення глибоких вад використовуйте дрібнозернистий наждачний папір. Щоб розгладити подряпину на поверхні авто, обов'язково використовуйте спеціально призначені полірувальні інструменти.

відео дня

Як видалити подряпини на валізі?

Дрібні подряпини на однотонному глянцевому пластику спробуйте прибрати за допомогою машинного мастила і м'якої тканини. У господарському магазині можна купити спеціальну пасту для полірування пластикових поверхонь, яка також відмінно справляється з поставленим завданням.

З глибокими подряпинами допоможе впоратися розплавлений і розчинений в невеликій кількості "Уайт-спіриту" шматочок схожого за складом пластика. Отриману масу втирайте в ділянку, зашліфуйте і при необхідності затонуйте.

Як видалити подряпини на дереві?

Якщо необхідно усунути подряпини на темних меблів (з червоного дуба, горіха і т.п.), не менш ефективним засобом є звичайний йод. Змочіть ватний тампон або паличку в баночці йоду і зафарбуйте пошкодження. Дайте йоду висохнути і насолоджуйтеся вашими меблями, вона буде виглядати як нова;

читайте такожЛайфхаки для прибирання ванної: як легко очистити кран, раковину і реанімувати йоржикЯкщо поверхня меблів, наприклад стільниця, потерта дуже сильно, то допомогти може суміш, що складається з оливкової олії та оцту. Необхідно взяти ¾ склянки оливкової олії і ¼ склянки оцту. Візьміть чисту ганчірочку і, змочивши її в отриманому розчині, протріть пошкоджену поверхню. Після - протріть стіл звичайною сухою серветкою або ганчіркою.

Раніше Главред розповідав як очистити і відновити замшу у домашніх умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти